ELEKTROVANDR: I toto je Mostecko! Podívejte se na nejvyšší horu okresu i této části Krušných hor
Loučná v Krušných horách. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Krušné hory - Toto místo ani v nejmenším nepřipomíná průmyslové Mostecko. Skalní útvar s úžasným výhledem po Krušných horách je oblíbeným místem výletů. Podívejte se s námi na Loučnou, nejvyšší horu Mostecka i východní části Krušnohoří. 

Loučná leží ve výšce 956 metrů nad mořem. Vedle skaliska je turistický rozcestník i altán pro znavené turisty.

Výchozím bodem pro výlet může být Dlouhá Louka, která je odtud asi tři kilometry. Až pod samotný kopec dojedete po asfaltové cestě, nahoru už musíte počítat s přírodním povrchem. A připravte se na prudké stoupání. S pomocí elektrokola se dá zvládnout. 

https://www.youtube.com/watch?v=oxnBBU0UPxE

Druhou variantou je vyjet z Meziboří. Od zahrádkářské kolonie nad okály počítejte s pěti kilometry do kopce, až na rozcestí pod Loučnou rovněž jedete po asfaltu. I tady uvítáte vydatnou přípomoc elektrického pohonu. Na horu se dostanete i druhou stranou z Tesařovy stezky, na kterou můžete najet už v Litvínově. Některé úseky budou ale velmi prudké a kolo budete muset tlačit. Tady pomůže elektrocyklistům pomocná funkce, která vede kolo vedle vás rychlostí chůze.

Na Loučné si můžete prohlédnout výhledy na okolní krajinu, a pokud je hezké počasí, můžete vidět třeba jezero Most. Výhledy jsou nádherné a stojí za to si je prohlédnout.

Celkově je výlet na elektrokole na Loučnou skvělým způsobem, jak si užít krásnou přírodu a prozkoumat zajímavá místa v okolí. Dobít baterii si můžete třeba na sjezdovce na Meziboří.

Kudy tam

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru