Infocentrum v Oseku se přestěhovalo z areálu kláštera do protějšího zrekonstruovaného domu Stropník. Foto: Ilona Kaulfuss
Výlety

Osek – Přestřižením symbolické pásky v úterý 16. ledna zahájil osecký starosta Václav Krtek provoz turistického a informačního centra na nové adrese. TIC, které dosud sídlilo v areálu kláštera, našlo nové zázemí v budově zrekonstruovaného Stropníku. Sídlit zde bude organizace FrýTajm, která od ledna turistické, kulturní a společenské centrum zastřešuje.

Nové turistické a informační centrum nabízí tradiční služby a sortiment. Kromě toho možnost využití veřejného internetu, nákupu drobných dárků, uměleckých děl, autorských šperků, průvodcovskou službu v cisterciáckém klášteře, permanentní karty na městská sportoviště, bludiště, koupaliště a další služby.

V objektu Stropníku vznikne podle informací starosty ještě městská cukrárna. Tu bude provozovat rovněž FrýTajm. Salónek, který je součástí informačního centra, bude sloužit pro menší společenské a kulturní akce.

Na otevření nového Íčka dorazily do oseckého Stropníku desítky zvědavců. Návštěvníky lákala vedle prohlídky nových prostor také impozantní expozice pohádkových kostýmů autorky Evy Bláhové. Kostýmy, které jsou majetkem hrobského Divadla V Pytli, si tady zájemci mohou prohlédnout až do konce března. Divadlo V Pytli znají velmi dobře i Litvínovští. Vystupuje např. na Valdštejnských slavnostech a dalších akcích města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru