Od tohoto týdne jezdí vláček Moldaváček každý den. Jenže už o víkendu měl obrovské problémy
Takto zvěčnil vlak společnosti RCAS u křižanovského viaduktu Ivan Douša pro stránku Moldavská železnice Most - Moldava v Kr.h.
Most

Moldava v Krušných horách – Krásné počasí vylákalo o víkendu do hor turisty. Mnoho jich mířilo na Moldavu v Krušných horách. Jako nejlepší způsob dopravy do této lokality se jeví využití vlakového spojení, kam se bez obtíží vejdou i kola. Jenže dopravní společnost Railway Capital a. s. měla s výpravou vlaků takové problémy, že naštvaní cestující poslali stížnost i na Ústecký kraj, který dopravu objednává.


„Namísto toho, aby jely tři vozy, jezdil jen jeden, což vedlo k tomu, že se cestující vůbec nevešli do vlaku, obzvlášť ti s jízdními koly, a zůstali na zastávkách. Nejhorší situace panovala v neděli, kdy poslední odpolední pár vlaků byl kvůli technické závadě zcela zrušen. Místo něj byl sice vypraven autobus, ale 30 cyklistů, kteří chtěli jet z Moldavy dolů, mělo smůlu," uvedl Petr Červený, jeden z rozzlobených cestujících.

Zástupce společnosti Michal Skala problémy potvrdil: „Bohužel nešťastnou shodou událostí postihla porucha postupně všechny tři vozy, takže jsme měli skutečně veliké problémy. Nakonec jsme museli vypravit náhradní autobusovou linku, kam se nemohli vejít cyklisté. Cestujícím jsme se za potíže omlouvali, ale chápu, že jsou i tak velice rozzlobeni."

Dnes už dle jeho informací jezdí bez obtíží všechny spoje. Jak ve všední dny, tak o víkendu jezdí čtyři spoje z Mostu na Moldavu v Krušných horách a čtyři opačně, a to až do 1. 10 2023. „Takovýto obrovský výpadek způsobený závadou se nám stal poprvé," dodal Michal Skala.

S tím ale Petr Červený nesouhlasí: „Problémy dopravce na této trati jsou dlouhodobé. Vzhledem k tomu, že v poslední době nedochází k žádným útokům na vlaky jako během zimy, nelze se na ně vymluvit. Dovolil jsem si již informovat i zástupce Ústeckého kraje jakožto objednatele dopravy. S největší pravděpodobností zde mohlo dojít k porušení smlouvy mezi krajem a dopravcem, protože dopravce pravděpodobně nemá dostatek záložních vozidel." (O prvním útoku na vlak jsme psali ZDE a o druhém ZDE. Muže, který nástrahy na koleje dával, ale policisté po několika týdnech vypátrali.) 

Cyklisté se z důvodu poruchy vozu nedostali do vlaku na Moldavu například už 8. května, kdy na to dopravce upozorňoval na sociální sítí Facebook.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru