Dva koncerty ve dvou dnech za sebou na Benediktu. Z Anglie přijíždí The Rainbreakers a Jennifer Kamikazi
Foto: Hotel Benedikt Most
Co se chystá

Most - Na mostecký Benedikt se valí spousta tónů a dobrého zpěvu. Na začátku listopadu se v místním hotelu uskuteční dva zajímavé koncerty, které byste si neměli nechat ujít.

První koncert se odehraje v neděli 3. listopadu od 19 hodin. Uslyšíte britský bluesrock v podání kapely The Rainbreakers , která přijede z Shrewsbury, města na jihu anglického Liverpoolu.

The Rainbreakers

Stejně jako Beatles The Rainbreakers přinášejí nadechnutí čerstvého vzduchu. Dynamika, napětí, energie, rock, blues, psychedelie, zvuk třetího tisíciletí a fenomenální kytarista Charlie Richards. Jsou naštvaní, rebelují proti konzumnímu životu a na pódiu krvácí. Podobně koncentrovaně a urputně hrála ve svých začátcích legenda 60. let The Free. Na dvou prestižních britských festivalech Great British Rock and Blues Festival a Wilderness Festival v roce 2016 Rainbreakers tak zaujali publikum i odborníky, že byli ihned nominováni do British Rock Awards v kategorii Nejlepší začínající kapela.

Klasický bigbít pro dvě kytary, energie jako z elektrárny a elán třicátníků, to jsou liverpoolští Rainbreakers. Nenechte si to ujít. Koncert se uskuteční v Hotelu Benedikt, ulice Rekreační 1048. Vstupné je 300 korun.

Jennifer Kamikazi

Hned následující den můžete na Benedikt směřovat znovu. Tentokrát na rodačku z Londýna Jennifer Kamikazi. Zazpívá v pondělí 4. listopadu od 19 hodin.

Její hudba je jako obloha plná hvězd. Anglický folk, rwandské lidovky a americký soul, moderní žalmy o přátelství, lásce a intimitě, sladké vibráto jejího hlasu, to všechno připomene legendu folkrocku Kanaďanku Joni Mitchellovou. Jennifer Kamikazi ve svých písničkách pozoruje každodenní život svého okolí a brání se osamělosti, strachu a nejistotě.

„Když se nezasměješ dneska, nezasměješ se ani zítra," posílá Jennifer svůj vzkaz do Mostu na Benďák.

V roce 2019 se stala tajným tipem anglických hudebních kritiků, kteří oceňují její křehké písničky, holčičí éterický zpěv a elegantně podmanivé koncerty. „Sledujte ji, ještě o ní uslyšíme," doporučují angličtí kritici.

V Mostě ji na pódiu doprovodí dva jazzmani z brněnské JAMU. Jennifer Kamikazi je přírodní úkaz a komercí nezkažený drahokam. Koncert se uskuteční v Hotelu Benedikt, ulice Rekreační 1048. Vstupné je 300 korun.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru