Na Dni Ohře nakoupí návštěvníci u certifikovaných výrobců
Kerameka Irena Maževské. Foto: DA Dolní Poohří
Co se chystá

Ústecký kraj - Na konci května zasedla po dvanácté certifikační komise, která vybírá originální zážitky, služby a výrobky z Poohří. Producenti a poskytovatelé služeb z regionu podél řeky Ohře pak mohou používat značku „Poohří regionální produkt®“, která je zárukou původu a kvality. S novými úspěšnými žadateli i těmi stávajícími se mohou návštěvníci potkat v červenci na Dni Ohře v Klášterci nad Ohří.

Certifikace výrobků, služeb a zážitků z Poohří se koná již sedmým rokem a v katalogu je nyní na čtyřicet položek. Nově k nim přibyly Priessnitzovy zábaly, vyráběné firmou BOK & LK s. r. o. v Kadani. „Komise ocenila především lokální výrobu, vysoký podíl ruční práce i sociální rozměr, kdy výrobce zaměstnává handicapované,“ vysvětlil Ing. Lukáš Pichlík, ředitel Destinační agentury Dolní Poohří, která značku spravuje. Komise zároveň prodloužila platnost čtyř certifikátů, které se vydávají na tři roky – keramiku Ireny Maževské, víno z vinařství Wilomenna a ze zážitků Krajské dožínky Ústeckého kraje v Peruci a nedělní odpoledne s Lounskou třináctkou. „Někteří držitelé certifikátů si je nestihli prodloužit, proto jsme rozhodovali o jejich zařazení znovu,“ připomíná Lukáš Pichlík nutnost prodlužovat platnost certifikací.

Jednou z příležitostí setkat se s výrobky, které nesou certifikát „Poohří regionální produkt®“, je Den Ohře. Letos se bude konat v Klášterci nad Ohří 24. července. Účast už přislíbili například Irena Maževská s originální keramikou, Vladimíra Razímová, která nabízí vybarvovací polštářky s postavičkou Ohřinky. Poprvé se návštěvníci seznámí s harmonizačními nástroji Zoharo nebo víceúčelovými Priessnitzovými zábaly. „Zveme postupně i další výrobce, takže předpokládám, že návštěvníci Dne Ohře budou moci také ochutnat regionální pivo nebo víno. Častým hostem našich akcí jsou výrobci Čeradického perníku, o jejichž perníkové medaile bojují sportovci při Ohřecké Osmičce,“ dodává Lukáš Pichlík.

1706polstarky

Vybarvovací polštářky. Foto: DA Dolní Poohří

Další kolo certifikace by se mělo konat v listopadu. Zájem v jarním kole byl však velmi malý, a tak pořadatel uvažuje o reorganizaci certifikace. „Možná měla vliv složitá doba pandemie, kdy neměli výrobci a poskytovatelé služeb dost energie na tyto aktivity. Uvažujeme o tom, že bychom vypisovali nové výzvy jen jednou ročně. Připomínám, že celý proces je zdarma,“ doplnil ředitel Destinační agentury.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru