Deníček moderního fotra, Candyman či Večírek. Zajděte na tyto filmy v srpnu do letního kina v Bílině
Ilustrační foto
Co se chystá

Bílina - Kulturní centrum Bílina připravilo do konce srpna ještě tři zajímavé filmy, které se budou promítat pod širým nebem, v letním amfiteátru v areálu lázeňského parku Bílinská Kyselka.

První film můžete zhlédnout již v sobotu 21. srpna od 21:30 hodin. Jedná se o českou novou komedii Deníček moderního fotra, z roku 2021, 97 min dlouhý. Vstupné je 130 Kč.

O čem film je? Někdy vás život náhodně dostane do situace, kterou nečekáte, ale musíte se s ní vyrovnat jako chlap! Nataša a Dominik se neplánovaně stanou rodiči. Nataša, úspěšná designérka hraček pro děti, dokáže rodinu lépe finančně zabezpečit, a tak se dohodnou, že hlavní část péče o novorozence převezme jako otec na mateřské dovolené Dominik. Ten přistupuje k úkolu s poněkud naivní představou, že mu poskytne dostatek času napsat konečně knihu, kterou dlouho plánuje. Chyba lávky! Dominik musí vynaložit veškerou vynalézavost, aby během prvního roku vůbec zvládnul péči o malého Čeňka, z níž se chvílemi stává boj o přežití. Díky soužití s malým človíčkem však také objeví, kolik podob může mít láska… Kniha Deníček moderního fotra vznikla na základě úspěšného blogu, který spisovatel Dominik Landsman založil s příchodem prvního dítěte. Po vydání v roce 2014 se stala bestsellerem a dočkala se dalších pokračování. Deníček moderního fotra je celovečerním režijním debutem Jana Haluzy, který je zároveň i autorem scénáře. „Na nabídku režírovat Deníček moderního fotra jsem reagoval podmínkou, že si chci scénář napsat sám podle sebe, abych do něj mohl otisknout právě své osobní pocity a prožitky z otcovství. Měl jsem doma půlroční miminko – prvního z mých dvou synů, takže to téma pro mě bylo osobní a velmi čerstvé. Díky tomu, že hodně pracuji z domu, mohl jsem být „u toho" asi víc, než bývá většina normálně pracujících chlapů,“ říká režisér Jan Haluza a dodává: „Mimo jiné jsem při tom zjistil, že pojem „mateřská dovolená" je nejspíš míněn jako hodně krutý sarkasmus.“

Ve čtvrtek 26. Srpna zajděte od 21:30 hodin na Candyman, horor, USA, Kanada, 2020, 91 min, 2D, s českými titulky. Vstupné je 120 Kč.

Jde o pokračování hororu „Candyman" z roku 1992 nás zavede do Chicaga, kde legenda opět povstane. Kdo vysloví jméno Candyman 5-krát po sobě do zrcadla, přivolá na sebe monstrum bažící po sladké krvi.

V sobotu 28. srpna 2021 se bude od 21:30 hod v letním kině Bílina promítat česká komedie Večírek, 90 min, 2D. Za vstupné zaplatíte 130 Kč.

Na večírku se postupně scházejí bývalí spolužáci. Toto setkání by se pravděpodobně neslo v duchu lehkého škorpení a nostalgických vzpomínek, jenže místo dalšího spolužáka zazvoní u dveří podomní prodavač a přinese nečekanou zprávu o kamarádovi, který už nikdy nedorazí. Účastníci večírku se za ním společně vydávají autobusem. Během cesty se ukáže, že mluvit o skutečných pocitech je mnohem složitější, než se zdá.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru