8 tipů na týden a víkend! Budou poutě v Radčicích i ve Vtelně
Ilustrační foto: Obec Mariánské Radčice
Co se chystá

Mostecko – Co dělat na Mostecku před víkendem i během volných dnů na konci týdne? Přinášíme výběr za akcí, které prezentuje Informační a turistické centrum v Mostě. Kam se vydáte?

Hvězdy v knihovně

16. 9. 2021 16:00, Městská knihovna Most

Promítání a povídání o hvězdách

  • Máte rádi hvězdy a chtěli byste vědět, jak je správně pozorovat či jaké jsou zrovna vidět? Dorazte ve čtvrtek 16. září do knihovny na pravidelné promítání, kde se o hvězdách dozvíte vše. Třeba to, že na večerní obloze nyní září Jupiter a Saturn a jsou k vidění i pouhým okem z města. A že na ranní obloze se pro změnu ukazuje Venuše. Zkrátka elou noc můžete pozorovat krásná letní a podzimní souhvězdí.
  • Vstupné: dospělí 40 Kč, děti do 15 let 20 Kč

Golem

17. 9. 2021 19:00, hrad Hněvín

Divadelní léto na Hněvíně

  • Císařův alchymista Kelley se po staletích opět objeví na Hněvíně. Městské divadlo si pro Vás totiž připravilo výpravnou inscenaci o slavném hliněném Golemovi, kterou odehrají v romantickém prostředí mosteckého hradu. Příběh z renesanční Prahy je plný humoru, tajemna a nestárnoucí hudby Jaroslava Ježka.
  • Vstupné: 350 Kč
  • Další termíny: 18. 9., 24. 9. a 25. 9. 2021

Pěstitelské trhy

18. 9. 2021 5:00 - 12:00, Radniční park

Čerstvé ovoce a zelenina v centru města

  • Oblíbené pěstitelské trhy se přesunuly do areálu Radničního parku a konají se zde každou sobotu od brzkých 5:00 hodin. Pokud si tedy v sobotu ráno přivstanete, můžete nastartovat Váš den příjemným nákupem čerstvých surovin. Kromě zemědělských produktů zde můžete nakoupit i bylinky a řezané květiny. Pěstitelské trhy jsou ukončeny vždy v pravé poledne.
  • Vstupné: zdarma

Dobrodružství tučňáků aneb O polární záři a dalších zázracích

18. 9. 2021 10:00, Divadlo rozmanitostí

  • Tučňáci jsou kulatí, kolébaví a nemotorní. Mají rádi ryby, sníh a led, na kterém se mohou klouzat. Nemají rádi teplo a sucho. A ze všeho nejméně mají rádi změny. Přesto či právě proto se čas od času nějaký ten tučňák vydá na dobrodružnou výpravu. Taková výprava, to není pro tučňáka jen tak, a co teprve, když se na ni vydají rovnou dva tučňáci! To po cestě zažijí nespočet patálií.
  • Vstupné: 90 Kč

Mariánská pouť

18. 9. 2021 10:00, Mariánské Radčice

Tradiční akce pro celou rodinu

  • Letošní, již 14. ročník, přináší bohatý program na dvou scénách. Těšit se tak můžete na den plný hudby a zábavy. Po celý den si budete moci prohlédnout kostel Panny Marie Bolestné. A pro děti je připraven historicky zaměřený program plný soutěží, her či dobových vystoupení. K tomu je Vám k dispozici občerstvení, stánkový prodej a samozřejmě i pouťové atrakce, a to po celou dobu konání akce.
  • Vstupné: zdarma

Vtelenská pouť a dětský den

18. 9. 2021 11:30, Vtelno

Každoroční pouť ve Vtelně je tady

  • S koncem léta si pro Vás spolek Vtelno žije připravil každoroční akci pro všechny malé i velké příznivce dobré hudby a zábavy. Jak již z názvu akce vyplývá, na letošní pouti si přijdou na své všichni malí návštěvníci. Zaskotačit si tak mohou na trampolíně, kolotoči a houpačkách. Samozřejmostí je skvělé občerstvení s posezením a výborné domácí koláčky. Z bohatého hudebního programu si zajisté vybere každý.
  • Vstupné: zdarma

Než vyjde večernice

18. 9. 2021 20:00, Ressl

27. ročník dobrodružné stezky

  • Dětská organizace Zálesák Most si pro všechny malé děti a jejich rodiče připravila každoroční akci Než vyjde večernice. Pohádková brána do strašidelného lesa se všem nebojsům otevře od 20:00 hodin u koupaliště Ressl. Cestou zde můžete potkat například zdejšího vodníka, sekáče, pekelného čerta, krásnou Sněhurku s trpaslíky, pana krále s princem, starou ježibabu, vychytralého loupežníka, hloupého Honzu či různé skřítky. A kdo bude mít štěstí, tak zahlédne i samotnou Večernici. Po úspěšném zdolání stezky si můžete u táboráku opéct vlastní vuřty či chleby a užít si ještě příjemný večer.
  • Startovací poplatek: 25 Kč

Tři čuníci nezbedníci

19. 9. 2021 10:00, hrad Hněvín

Divadelní léto na Hněvíně

  • Jedna z nejslavnějších pohádek Anglie, kterou zná snad každé malé dítko, se stala předlohou pro nové zpracování veselého příběhu tří prasátek. Vašík,Pašík a Boubelka,vedou spor o nejlepší materiál na stavbu domku. Co je kvalitnější? Sláma, dřevo, nebo kámen? Jejich spor vyřeší až zlý vlk,který na prasátka dostal náramnou chuť. Ale nebojte, vše nakonec končí pohádkově a dobro vítězí.
  • Vstupné: 200 Kč
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru