Kam na stavění májek a pálení čarodějnic na Mostecku?
Ilustrační foto
Co se chystá

Mostecko – Přinášíme výběr ze sobotních akcí zaměřených na tradiční pálení čarodějnic a stavění májek na Mostecku. Nejde o úplný výčet, pálení čarodějnic má v plánu takřka každá obec.

MOST

Středisko volného času v Mostě pořádá v sobotu Pálení čarodějnic. V plánu je odpoledne plné soutěží a atrakcí pro děti, opékání buřtíků. Akce se koná od 16 hodin na zahradě SVČ, vstupné činí dvacetikorunu na dítě. Májka stojí v Mostě na 1. náměstí.

LITVÍNOV

Klasické stavění májky a pálení čarodějnic Litvínov nepořádá. V neděli ale bude velká Valdštejnská slavnost, které již tradičně v pátek předchází Majáles. Program začíná ve 14 hodin v Zámeckém parku. Na programu je vystoupení muzikantů, tanečníků, gymnastů. Zakončení studenského majálesu je v 19 hodin. Občerstvení a soutěže na místě pořádání jsou samozřejmostí.

MEZIBOŘÍ

Město Meziboří a Jednotka sboru dobrovolných hasičů Meziboří pořádají v sobotu odpoledne Stavění máje a pálení čarodějnic. Koná se před budovou městského úřadu. Od půl druhé odpolední najdete při příjezdu na Meziboří stánky s občerstvením, malování na obličej, skákací hrad. Mezi druhou a půl čtvrtou se budou konat soutěže pro děti. Ve čtyři vyráží průvod za májkou od požární zbrojnice. Májka se staví od čtvrt na pět další půlhodinku. Po páté odpoledne bude vyhlášení nejhezčí masky. A opékat se budou i buřtíky, a to po vyhlašování soutěže. S sebou si vezměte hlavně dobrou náladu, ale také špekáčky a čarodějnický převlek.

LOM

Pálení čarodějnic se koná v Lomu v sobotu od 17 hodin na hřišti u restaurace Anšajba v Loučné. Těšit se můžete na výpravné představení plné kouzel a soutěží s čarodějnickou tématikou, malování na obličej či jízdy na koních. Táborák a opékání špekáčků jsou rovněž na programu pozdního odpoledne. A organizátoři slibují i ceny pro nejoriginálnější čarodějky a čaroděje.

HORNÍ JIŘETÍN

Májky se budou stavět také v Horním Jiřetíně. Už v pátek odpoledne se tak stalo u kulturního domu v Horním Jiřetíně, v sobotu v 16 hodin se můžete přijít podívat do Černic k hostinci U Jezeří.

BEČOV

Tradiční pálení čarodějnic si nenechají ujít ani v Bečově. Dámy, ženy, děvčata, připravte si košťata. Slet máte naplánovaný u stodoly u obecního úřadu v 16 hodin. Občerstvení zajištěno, hraje kapela Voice. Obec slibuje také doprovodný program pro děti. Masky jsou vítány.

OBRNICE

Čarodějná cesta po Obrnicích plná soutěží čeká na všechny, kteří přijdou na Pálení čarodějnic do Obrnic. Začíná se už od 14 hodin v NZDM Vulkán (pod Rafandou). Na večer je připravena velká vatra, pálení nejméně tří čarodějnic, diskotéka a během odpoldne dílnička púro děti, tvorba masek, malování na obličej a opékání buřtů. Pro děti s maskou je buřtík zdarma.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru