PŘEHLED: Nejen spousta muziky. Na Mostecké slavnosti je i našlápnutý doprovodný program
Ilustrační foto. Zdroj: archiv města Mostu
Co se chystá

Most - V rámci Mostecké slavnosti proběhne v areálu přesunutého kostela Nanebevzetí Panny Marie v Mostě 9. – 10. září 2022 bohatý doprovodný program. Na co vše se můžete těšit?

Slavnostní průvod městem vyrazí v sobotu ve 12:30 hodin z 1. náměstí, povedou jej vlajkonoši spolu s primátorem města Mostu, chybět nebudou dechové kapely, mažoretky, zástupci sportovních klubů, ale též hasiči a samozřejmě samotní Mostečané.

Hasičské slavnosti, sobota 10:00 – 18:00 hod., u příležitosti oslav 155. výročí založení sboru dobrovolných hasičů proběhne v prostoru bývalého „dřevěného“ kostela sv. Valentýna výstava hasičské techniky; kromě hasičských sborů z Rudolic, Obrnic, Malého Března, Litvínova a dalších měst regionu přislíbili účast také zástupci z partnerských měst Meppel a Marienberg.



Otevření Billa sadu, sobota ve 14 hodin na 3. stage, součástí otevření budou atrakce pro děti, drobné občerstvení zdarma a kuchařská show.

Srdcař Mostu 2022, sobota v 15:50 hod., 1. stage – proběhne slavnostní vyhlášení výsledků nové ankety, v níž Mostečané mohli nominovat a hlasovat pro významné osobnosti, vítězové obdrží skleněnou trofej ve tvaru srdce zhotovenou sklářským mistrem Daliborem Šípkem.

Kolotoče, pátek a sobota, 12:00 – 00:00 za mostem, žádná pořádná slavnost se neobejde bez „lunaparku“, budou kolotoče, labutě, dětský vláček, střelnice, zábavní dům, bourací autíčka a mnoho dalšího.

Sportzóna, sobota 12: 00 – 18:00 hod., kolem celého rybníčka u děkanského kostela je připravena herní zóna pro děti, kde se představí zástupci mosteckých sportovních klubů a oddílů, samotnou částí je zábavná stezka s úkoly Střediska volného času, program si připravili také místní junáci.

Oranžová kola ČEZ, sobota 13:00 – 19:00 hod. při 2. stage – charitativní projekt podporující lidi se zdravotním a sociálním hendikepem, čím více na kole našlapete, tím více Nadace ČEZ přispěje prostředků organizacím Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace a knihovnamost.cz, které se na tyto osoby zaměřují.

Virtuální realita, pátek po západu slunce, 2. stage.

Nadace Proměny Karla Komárka, sobota 13:00 – 18:00 hod., 2.stage, nezisková soukromá organizace Nadace Proměny Karla Komárka vás blíže seznámí s obnovou parku Střed, revitalizace má být dokončena do konce roku 2023; pro děti je připraven workshop.

Vězeňská služba ČR, sobota 13:00 – 18:00 hod., ukázky výzbroje a výstroje příslušníků Vězeňské služby ČR, dynamické ukázky zvládání krizových situací při realizaci zákroku proti vězněné osobě – 14:45 a 16:15 hod.

Obchodní centrum Central, sobota 13:00 – 18:00 hod. při 2. stage, čeká na vás relaxační zóna nákupního centra Central Most, všichni návštěvníci se mohou těšit na občerstvení v podobě energetických drinků, cukrové vaty, popcornu a ručně dělané perníčky.

Setkání zaměstnanců Seven Energy, pátek, sobota 12:00 – 24:00 hod, v uzavřeném prostoru za děkanským kostelem; pro současné i bývalé zaměstnance a rodinné příslušníky společnosti 7EN je připravena VIP zóna.

Zábavní park Oskarhausen, sobota 12:00 – 18:00 hod, 2. stage, Zábavní park z nedalekého Oskarhausenu poblíž Drážďan zve Mostečany na návštěvu ke svému pavilonu. Přijďte si zasoutěžit o volné rodinné vstupenky a na tento báječný výlet. Můžete vyhrát vstup až pro 4 osoby zdarma! U stánku na vás čeká kolo štěstí s řadou věcných výher a překvapení.

Vyhlídkové lety vrtulníkem, pátek 13:00 – 17:30 hod., sobota 10:00 – 17:30 hod., nástupiště vrtulníku je z bezpečnostních a hlukových důvodů situováno u přivaděče vody do jezera Most, cena 1 000 Kč/ 7 minut, na této atrakci není možné platit BLUE CARD.

Děkanský kostel, otevřen bude v pátek a sobotu 9:00 – 17:00 kostel a vyhlídková věž; základní vstupné 140 Kč do kostela, 80 Kč na věž

Půjčovna elektrokol a e-motocyklů, sobota 13:00 – 18:00 hod., svah za 3. pódiem směrem k jezeru Most, půjčovna elektrických kol Cyklo Point Most - na vedlejší testovací dráze si budete rovněž moci vyzkoušet terénní elektrické motorky od společnosti eMOTOCYKLY.cz, v případě deštivého počasí se s ohledem na bezpečnost program ruší

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru