Krušnohorské Vánoce: Litvínov zveřejnil první informace k průběhu svátků. Vánoční strom rozsvítí obří Mikuláš
Loňský vánoční strom v Litvínově. Foto: archiv
Co se chystá

Litvínov - Bohatý vánoční program Krušnohorských Vánoc rozzáří náměstí Míru v Litvínově hned na 3 týdny. Kromě tradičních programů jako je Rozsvěcení vánočního stromu obří loutkou Mikuláše, vánoční jarmáreček s dílničkami, výstava vánočních stromků a Rodinný Silvestr bude program obohacen o vystoupení dětí a žáků MŠ a ZŠ, koncerty různých žánrů (pop, jazz, dechovka), taneční vystoupení, pěvecké sbory, divadelní pohádky, předvádění řemesel a vánočních zvyků.

Bohatší program je naplánován během víkendů. „Na náměstí bude 10 dřevěných, vánočně nazdobených, stánků pro prodejce. Lidé si budou moci vybírat z tradičního sortimentu jako je jmelí, svíčky, vánoční stromky, grilované klobásy, svařené víno, trdelník a podobně jako v loňském roce,“ láká návštěvníky pracovnice propagace Dáša Wohanková.

Oficiální program Krušnohorských Vánoc začíná vernisáží výstavy Přehlídka nápadů, zručnosti, řemesel a vtipu aneb Vánoce po celý rok v zámku Valdštejnů v úterý 15. listopadu. „Vánoční stromek rozsvítíme tradičně v pondělí, tentokrát 28. listopadu. Letos vánoční strom rozsvítí Mikuláš, vystupovat budou i čerti na koních s ohněm,“ dodává starostka Kamila Bláhová.

Na novinku se mohou lidé těšit i v rámci Rodinného Silvestru. Jeho program se bude tentokrát odehrávat v Zámeckém parku, a to od 17 hod. Po projekci na zdi zámku Valdštejnů se lidé v průvodu přesunou na ohňostroj ve Voigtových sadech.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru