Pionýři z celého Česka míří na Kamencové jezero. Pokusí se zachránit svého maskota
PROMOFOTO: PIONYR.CZ
Co se chystá

Chomutov – V pátek 12. května se do Chomutova na Kamencové jezero sjedou pionýři a pionýrky, děti i dospělí z celé ČR. Republikové setkání pionýrských oddílů (RESET) je největším setkáním pro všechny Pionýry z ČR.

Toto setkání bude první po 4 letech. Pravidelně se Pionýři potkávali každé dva roky, setkání přerušila pandemie onemocnění Covid 19.

Organizační tým Ústecké krajské organizace Pionýra pod vedením Rudolfa Zeuse (předsedy ÚKOP) má k dnešnímu dni potvrzenou účast 50 pionýrských skupin, což čítá 1 087 účastníků z celé České republiky. Záštitu nad touto akcí přijal hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller a také náměstek primátora města Chomutov Mgr. Milan Märc.

Pro děti a mládež je připraven hlavní a doprovodný program, který je přichystaný na celý víkend od pátku 17 hodin do neděle do 12 hodin. „Přípravy na pionýrské setkání trvaly více než třičtvrtě roku. Pionýrský maskot Pio se od loňského podzimu pravidelně dětem hlásil s přípravou RESETU (Republikového SETkání pionýrských oddílů) z Chomutova. Zval je na zajímavá místa v Chomutově. Bohužel, poslední zprávy od něj jsme obdrželi naposledy na začátku února, od té doby je nezvěstný a nevíme co se s ním stalo. Proto pionýři míří do Chomutova za záchranou maskota,“ přibližuje doprovodný program Rudolf Zeus.

Hlavní program bude probíhat během soboty, kdy si děti, ale i dospělí, budou moci vyzkoušet různé druhy šifrovacích her a her v terénu. Mezi další možnosti využití patří lanové překážky, aquazorbing, dračí lodě, rafty, kánoe, katamarány, airsoftová střelnice, taktická první pomoc či deskový turnaj. V plánu je také poznání Chomutova a okolí.

V doprovodném programu je připravena tvořivá dílna, deskové hry, malování na obličej, fotokoutek, čajovna, tetování, adventure golf či cirkus base. Své umění předvedou také chomutovští indiáni, hasiči, a Policie ČR i se svými psy, skupina historického šermu. Nebo se budou moci projet terénní soupravou po pláních Safari v zooparku. V sobotu večer se všichni účastníci sejdou v letním kině na vystoupení skupiny Maxíci, kde budou hrát hudební hry.

„V neděli v 9 hodin ráno se všichni sejdeme na největším plovoucím mole v ČR na Kamencovém jezeře a přijde nás tam pozdravit hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller. A snad i vyluštíme zprávu, kde se nachází Piopes, a zachráníme ho,“ dodává Rudolf Zeus.

Akce by se nemohla konat bez podporovatelů, děkujeme Fondu Ústeckého kraje, Zooparku Chomutov, p.o., Ministerstvu školství a mládeže, Statutárnímu městu Chomutov, Mondi Štětí a.s., ORLEN Unipetrolu a.s., Jiří Bartoš – SLON, spol. s r.o.. Také děkujeme Hasičům Spořice, Policii České republiky, HRAS, spol. s r.o., LetokruHry, SportClubu 80 Chomutov.

pionyr promo foto 012 37828463574 o

Pionýr je demokratický, dobrovolný, samostatný a nezávislý spolek dětí, mládeže a dospělých. Předmětem hlavní činnosti Pionýra je veřejně prospěšná činnost. Pionýr je spolek, který se věnuje výchovné práci s dětmi a mládeží ve volném čase. Naše oddíly a kluby nabízejí činnost dívkám i chlapcům na více než 600 místech po celé republice. Velká část aktivit Pionýra je otevřená veřejnosti. V současné době evidujeme 232 pionýrských skupin a 4 pionýrská centra, tedy celkem 15 174 členů, převážně tvořící děti a mládež. Všichni vedoucí pracují jako dobrovolníci. Jsme držiteli certifikátu NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru