CHYSTÁ SE: Kuchyně i zábava z celého světa: Barevný Žatec už v sobotu 27. května!
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Co se chystá

Žatec – Máte chuť na španělské či indonéské dobroty? Případně vás zajímá, jakou specialitu nabídne maďarská nebo švýcarská kuchyně? A jaký kulturní program může bavit lidi z Vietnamu či Mongolska? Nejen na tyto otázky odpoví Barevný Žatec, akce, jež se uskuteční v sobotu 27. května na náměstí Svobody.

Od 13 do 20 hodin se představí některé národnosti, které dlouhodobě žijí v Žatci. Podle statistiky pobývají v královském městě občané z více než čtyř desítek států. Zastoupení bude mít kuchyně těchto zemí: Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Mongolsko, Vietnam, Arménie, Korea, Francie, Mexiko, Ukrajina, Japonsko, Indonésie a Španělsko.

Akci Barevný Žatec pořádá město Žatec, které si od ní slibuje zapojení různých národností do veřejného a společenského života. Setkání u dobrého jídla, hudby a další zábavy má pomoci k propojení různých národnostních skupin, které dosud neviděly k setkávání důvod – ale nyní jej mohou objevit.

Vedle netradičních specialit se návštěvníci akce Barevný Žatec setkají i s méně tradičním způsobem placení. Za porce z národnostních stánků se bude platit žetony v hodnotě 50 Kč, žetony se budou prodávat ve stánku u morového sloupu.

Důležitou součástí mezinárodního setkání bude kulturní program. V jeho rámci vystoupí na pódiu zástupci Vietnamu, Ukrajiny či Mongolska, hrát a účinkovat budou Tam Tam Orchestra a brazilské tanečnice, ZUŠ Žatec, skupiny Voila!, Terne Čhave, Zeppelinians. Představí se také městské příspěvkové organizace Chrám Chmele a Piva, Regionální muzeum či Městské divadlo, v podloubí u infocentra zajistí tvořivé dílničky pro děti Městská knihovna a Mateřské centrum Sedmikráska. Vše bude uvádět česká zpěvačka Leona Gyöngyösi.

Přijdete ochutnat nějakou zahraniční specialitu? Poslechnout si méně obvyklou hudbu? Nebo se jen tak podívat? Všichni jste srdečně zváni!

2505zatec

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru