V chemickém areálu se bude konat cvičení. Foto: ORLEN Unipetrol
Co se chystá

Mostecko - V litvínovském výrobním závodě skupiny ORLEN Unipetrol se v úterý 3. října v dopoledních hodinách uskuteční pravidelné havarijní cvičení, které prověří účinnost a aktuálnost vnitřního havarijního plánu společnosti. V rámci cvičení bude krátkodobě omezena doprava na pozemních komunikacích I/27 (silnice mezi Mostem a Litvínovem), III/0272 ve směru na Komořany a III/2541 ve směru na Horní Jiřetín. Omezení nebude trvat déle než 10 minut. Cvičení nepřesáhne hranice areálu společnosti, ale v dopoledních hodinách bude možné zaznamenat zvukové a vizuální efekty.

"Havarijní cvičení nám společně s posílením akceschopnosti našich záchranných složek umožňují ověřit také praktickou připravenost všech zaměstnanců v areálu výroby. Díky těmto cvičením můžeme ověřovat, jak jsme připraveni na mimořádné události, a zároveň optimalizovat postupy používané v rámci firemního havarijního plánu," uvedl Maciej Romanów, člen představenstva skupiny ORLEN Unipetrol.

Skupina ORLEN Unipetrol je jediným tuzemským zpracovatelem ropy a spadá do kritické infrastruktury státu. Taktická havarijní cvičení se v obou rafinériích skupiny, v Litvínově a Kralupech nad Vltavou, uskutečňují pravidelně. V rámci nich je prověřována účinnost podnikového havarijního plánu, aktuálnost provozní a bezpečnostní dokumentace a součinnost všech složek při řešení mimořádné události. 

Skupina v rámci pravidelného konání havarijních cvičení ověřuje připravenost na různé typy mimořádných událostí. Při cvičeních je ověřována také spolupráce jednotlivých složek v rámci řešení mimořádné události i technická pohotovost zařízení používaných při ostrém zásahu. V rámci cvičení je ověřován také systém komunikace s externími subjekty i záchrannými složkami.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru