Kostel sv. Jiří v Českých Zlatníkách. Foto: obec Obrnice
Co se chystá

Obrnice, České Zlatníky – Nejen místní obyvatelé se mohou v sobotu 27. dubna těšit na Vítání jara v Českých Zlatníkách. Dlouholetou tradiční akci zahájí v 10 hodin mše svatá v kostele sv. Jiří.

Naváže na ni sportovní a kulturní program a také posezení s občerstvením. „Slavnost je hojně navštěvovaná, stále častěji ji vyhledávají i rodiny z okolních obcí a měst,“ upřesnil Stanislav Zaspal, starosta Obrnic, jež jsou správní jednotkou i pro sousední České Zlatníky a Chanov.

Neodmyslitelnou součástí akce je také letos turnaj v nohejbalu pro tříčlenná družstva, na místním hřišti začíná v 11 hodin. „Zájemci se mohou hlásit v obrnickém Integrovaném centru volnočasových aktivit, na obecním úřadě nebo na telefonním čísle 724 179 647, a to nejpozději do středy 24. dubna,“ informoval obrnický starosta.

Pro děti je připraveno vystoupení souboru Divadlo Na klice, jehož členové si připravili pohádku s názvem Co se nese v lese. Nejmenší návštěvníky jarní slavnosti čekají vedle divadelního představení další hrátky, tvořivé činnosti či atrakce.

Návštěvu slavnosti zpříjemní chutné občerstvení. Chybět nebudou klobásy, sladkosti, limonáda nebo pivo. Své kuchařské umění předvedou i místní ženy, jež si při různých příležitostech už vysloužily uznání svými domácími škvarkovými plackami či sladkými koláči a kremrolemi.

Vítání jara mělo premiéru v roce 2012, akce navázala na pochod z Mostu jakožto zahájení turistické sezony. Je jednou z řady aktivit, kterou vedení obce pro své obyvatele organizuje. Velmi populární jsou také Obrnické slavnosti, obecní ples, Den dětí, Pálení čarodějnic, Rozloučení s prázdninami nebo Mikulášská besídka.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru