Vyrazíte o víkendu? V Horním Jiřetíně bude pouť a městské slavnosti
V Horním Jiřetíně se chystá pouť.
Co se chystá

Horní Jiřetín - Městské oslavy v Horním Jiřetíně, které každoročně doprovází hornojiřetínskou pouť, si letos rezervovaly víkend 12. – 13. srpna 2017.

Hlavní program městských oslav bude spojený se sobotou 12. srpna a zahájí se tradičně před kulturním domem již v deset hodin. Letošním oslavám bude dominovat středověk. Na programu lidé najdou speciality středověké kuchyně, dobové stánky i hudbu či kejklíře nebo žongléry. V programu bude také věnována pozornost patronovi Horního Jiřetína sv. Jiří. Legendy o něm se v originálním zpracování převypráví divadelními výstupy.

Svou důležitou úlohu bude mít i kopí sv. Jiří, s nímž dle mnoha vyprávění zabil draka. O kopí budou bojovat rytíři. Ten, který vyhraje, se potom utká se samotným drakem. Pěší klání o kopí sv. Jiří započne pochodem od náměstí 1. máje a odehraje se ve 14 hodin před kulturním domem. Rytířská show pro malé i velké bude předcházet hudebnímu vystoupení populární skupiny Maxim Turbulenc.

Dětem vedle pouťových atrakcí rozesetých po měst, bude u kulturního domu věnována i kreativní dílnička, výroba papíru.

Od 17 hodin startují hudební vystoupení na pódiu před kulturním domem. V hudebním bloku se objeví kapely ARRHYTHMIA, DĚDA MLÁDEK ILLEGAL BAND, WAN MEN SONK, DEVIANT BAND A DEFINITIVNÍ ENTENTÝK.

Nedělní odpoledne 13. srpna bude patřit SETKÁNÍ PAMĚTNÍKŮ. „Na setkání srdečně zveme rodáky z Horního Jiřetína, Černic a všech zaniklých obcí z okolí, pamětníky a samozřejmě současné obyvatele Horního Jiřetína a Černic,“ okomentoval starosta Horního Jiřetína Vladimír Buřt. V rámci Setkání se lidé dočkají i fotografické výstavy, komentovaných prohlídek nebo vystoupení dechovkové kapely a písničkáře Pepy Štrosse. „Doufáme, že i letošní program zaujme a potěší malé i velké návštěvníky. Na všechny se budeme moc těšit,“ dodal kulturní referent Jiří Beneš.

MĚSTSKÉ SLAVNOSTI A POUŤ

12. 8. 2017

Hlavní poutní mše svatá
12. 8. / 11:00 / KOSTEL NANEBEVZETÍ PANNY MARIE HORNÍ JIŘETÍN


12. 8. / 10:00 / PŘED KULTURNÍM DOMEM V HORNÍM JIŘETÍNĚ
kejklířské a žonglérské výstupy, pěší klání o kopí sv. Jiří (14:00, před kulturním domem), legendy o sv. Jiřím, středověká kuchyně, výroba papíru, výtvarná dílnička pro děti, MAXIM TURBULENC (15:00)

17:00 KONCERTY
ARRHYTHMIA, DĚDA MLÁDEK ILLEGAL BAND (19:00), WAN MEN SONK, DEVIANT BAND, DEFINITIVNÍ ENTENTÝK


U CHOVATELŮ
14:00 / DECHOVKOVÁ KAPELA
20:00 / RETROPARTY S PŘEDSEDOU LUKESLEM


HOSTINEC U JEZEŘÍ V ČERNICÍCH
19:00 / Žádná sláva a Bobové

13. 8. 2017

MĚSTSKÉ SLAVNOSTI – SETKÁNÍ PAMĚTNÍKŮ
13. 8. / 13:00 / PŘED KULTURNÍM DOMEM V HORNÍM JIŘETÍNĚ
Fotografická výstava, komentované prohlídky, dechovková kapela, Švejkmusic, písničkář Pepa Štross

1008pout1

1008pout2

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru