Slavnosti v Obrnicích budou s legendami: Drobný, Beatles v plné sestavě i mistr světa v biketrialu!
Snímek z loňských slavností. Zdroj: Obecní úřad Obrnice
Co se chystá

Obrnice - Obrnické slavnosti, tradiční velkolepé rozloučení s létem, přivítají účinkující, hosty a samozřejmě diváky už pojedenácté v sobotu 16. září.

Spoustu zábavy s nejrozmanitějšími atrakcemi na starém fotbalovém hřišti letos zpestří svým vystoupením známý populární zpěvák Milan Drobný, kapela Pangea – The Beatles Revival Band, dech beroucí show předvede trojnásobný mistr světa v biketrialu Martin Šimůnek. Sobotním odpolednem návštěvníky provede moderátor a imitátor Petr Martinák.

Oslavy zahájí hodinu po poledni přivítáním přítomných obrnická starostka Drahomíra Miklošová. Následovat bude koncert zpěváka Hynka Tomma, pěvecké a taneční vystoupení místních chlapců a děvčat a dětská zvířecí show se soutěžemi. Bohatý kulturní program nabídne kromě výše vyjmenovaného i řadu dalších zajímavostí. Představí se například hudební skupina ze spřáteleného saského města Stollberg a také mladý talentovaný zpěvák Michael Foret se svou skupinou. Chybět pochopitelně nemůže ani chutné občerstvení.

Na své si ale přijdou i nejmenší návštěvníci. Pro děti pořadatelé připravili řadu atrakcí, například nafukovací skluzavku, skákací hrad, malování na obličej nebo projížďku vláčkem.

Dnes už zavedenou akci odstartovala v roce 2007 iniciativa současného vedení obce, slavnosti lákají kromě obyvatel Obrnic a sousedního Chanova a Českých Zlatníků i mnoho lidí všech věkových kategorií z Mostu a dalších měst a obcí z blízkého i vzdálenějšího okolí. “Snažíme se, aby alespoň na chvíli místní zapomněli na problémy související s vysokou mírou nezaměstnanosti či stěhováním do obce sociálně slabých rodin a lidí obtěžujících svým nevhodným chováním své nové sousedy. Vždyť zábava, relaxace a odreagování se od každodenních starostí k životu patří,“ vysvětlila starostka.

Připomněla, že slavnosti mají i další společenský aspekt. Do jejich příprav se totiž aktivně zapojují dospělí, děti i senioři z řad veřejnosti. "Neméně důležitá je také spolupráce s místními spolky, sdruženími a neziskovými organizacemi, bez jejichž pomoci bychom se při pořádání obecních akcí už ani neobešli,” doplnila Drahomíra Miklošová.

(fou)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru