Umělecký zážitek na Hněvíně: Těšte se na živé operní vystoupení
Andrea Kalivodová.
Co se chystá

Most - Prázdniny se pomalu chýlí ke konci, ale divadelní společnost INDIGO Company nezahálí a chystá na přelom srpna a září (29. 8. – 2. 9.) divadelní festival „Za divadlem na Hněvín!“

Diváci tak mají možnost zhlédnout v jedinečných prostorách mosteckého hradu čtyři inscenace (o divadelním festivalu píšeme blíže zde). Jednou z nich je Commedia finita Viktorie Hradské. Tragikomická hra reflektuje život slavné české operní umělkyně Emy Destinnové a současně poukazuje na malost, závist a nepochopení, které ji po celý život obklopovaly. Ústřední postava – Ema Destinn – se na jevišti nikdy neobjeví. Vypovídají o ní čtyři postavy – průvodkyně jejího života: učitelka zpěvu, uklízečka, placená společnice a komorná. Ty v inscenaci INDIGO Company ztvárňuje jedna herečka Jana Trojanová.

Poprvé od vzniku hry je obohacena o živé operní vystoupení, o které se na Hněvíně postará sólistka Národního divadla v Praze Andrea Tögel Kalivodová. Za doprovodu Dua Instruma (Monika Bucharová – violoncello, Štěpán Buchar – kytara) zazní v prostorách hradu Hněvín známé árie a písně (Smetana, Dvořák, Bizet).

Naší přední mezzosopranistky jsme se zeptali, co pro ni znamená Ema Destinnová?

ANDREA: Hrdost, statečnost, víru, velmi originální osobnost, světovou umělkyni.

Chtěla byste mít, Andreo, takový život jako Emy Destinn?

ANDREA: Nechtěla, protože měla neuspokojivý život. Trable s muži, se zdravím, penězi, neuměla hospodařit. Ale chtěla bych jako ona zpívat v Metropolitní opeře v New Yorku :) .

Vystupovala jste už někdy na hradě Hněvín?

ANDREA: Nevystupovala, bude to pro mě premiéra. Ale mostecké publikum tak trochu znám. Zpívala jsem v tamějším divadle. Diváci byli skvělí, vnímaví. Věřím, že nezklamou ani na Hněvíně.

Jaké písně a árie diváci v rámci představení Commedia finita uslyší?

ANDREA: Zazní například má milovaná Habanera z opery Carmen George Bizeta, nebo třeba krásná píseň Antonína Dvořáka „V tak mnohém srdci mrtvo jest“. Prostory hradu, k tomu hudební doprovod (kytara, violoncello), těším se a srdečně zvu diváky na Hněvín.

Představení Commedia finita se uskuteční v prostorách hradu Hněvín ve čtvrtek 30. srpna od 20:00. Vstupenky je možné koupit buď v CK Čedok (tř. Budovatelů, Most), nebo na TICKET PORTAL, nebo na místě v den konání. O dalších inscenacích divadelní společnosti INDIGO Company naleznete informace na webových stránkách www.indigocompany.cz.

https://www.youtube.com/watch?v=ZtVOaPhFps8

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru