Jezdíte na výlety autem? Tak si dávejte pozor na toto, škody jdou do desetitisíců
Ilustrační foto. Zdroj: Policie ČR
Litvínov

Ústecký kraj - Policisté v Ústeckém kraji upozorňují motorizované turisty, houbaře popř. jiné návštěvníky přírody, aby si ve vozidlech zaparkovaných na přírodních parkovištích nenechávali žádné cennosti, které mohou zlákat případného nenechavce ke krádeži. Příkladem jsou níže uvedené případy z minulých dní, u nichž vznikla dohromady škoda za několik desítek tisíc korun.

Nemilé překvapení čekalo o víkendu jednu rodinu, která si vyjela na výlet do Krušných hor. Když se vrátila z výletu k autu, zjistila, že ho navštívil zloděj. Neznámý poberta vnikl do zaparkovaného vozidla za použití násilí a odcizil z něj doklady, peněženku s finanční hotovostí, mobilní telefon a další uložené věci. Poškozený motorista vyčíslil škodu způsobenou krádeží a poškozením vozu na částku přesahující 15 tisíc korun. Případ krádeže vloupáním a poškození cizí věci šetří hamerští policisté.

V polovině minulého týdne přijali policisté oznámení o vloupání do vozidla zaparkovaného na přírodním parkovišti u rozhledny Varhošť. Neznámý pachatel do osobního vozidla vnikl po rozbití skleněné výplně okna. Uvnitř vozu se zmocnil navigace a autorádia. Škoda způsobená odcizením přesahuje 5 tisíc korun a škoda na poškození vozidla je vyčíslena na více než 5 tisíc korun.

Obdobné oznámení přijali tento týden také lovosičtí policisté. Do vozidla zaparkovaného pod vrchem Lovoš se po rozbití skleněné výplně okénka vloupal neznámý lapka. Odnesl si uvnitř vozu ponechanou peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Celková škoda je vyčíslena na více než 10 tisíc korun. Po pachatelích krádeže policisté pátrají.

Doporučujeme:

• ve svých vozidlech nevystavujte žádné věci, ani prázdnou igelitovou tašku (i zdánlivě bezcenná věc může pachatele zlákat k vniknutí do vozidla)
• do palubní přihrádky neukládejte osobní doklady ani doklady k vozidlu
• nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle (ani když vozidlo opouštíte na malou chvíli)
• zabezpečením vozidla ztížíte pachateli krádež
• zajímejte se o bezpečnější systém ochrany vozidla
• při odchodu od vozidla zkontrolujte uzamčení dveří a uzavření oken včetně střešního
• zamykejte vozidlo (i když se vzdalujete od vozidla jen na chvíli)
• využívejte hlídaná parkoviště
• neparkujte svá vozidla na opuštěných místech

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru