ÚKLID PO JANOVSKU: Ulici od vyházeného bordelu uklidili. Zarovnali ho na opuštěné balkony
Situace před a po. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov – Kdyby to nebyl problém, se kterým si město Litvínov nedokáže poradit, působilo by to skoro úsměvně. Slíbený úklid nepořádku na sídlišti v Janově se skutečně stal. Ulice je téměř čistá. Do kontejnerů ale nezmizel.

Jaké je šalamounské řešení, které bude jen stěží postižitelné? Redakce poslala v pondělí aktuální snímek nábytku a elektra vyházeného z oken na ulici na sídlišti v Janově, který tam byl již několik dní a jehož hromada se stále zvětšovala. V úterý přišla odpověď: „Samozřejmě, že o situaci víme a také se jí aktivně, již od minulého týdne, snažíme řešit. Podle mých informací by dnes (úterý, pozn. redakce) měl být odpad (majiteli domů) uklizen,“ uvedla starostka Kamila Bláhová (ANO).

Ve středu jsme na sídliště znovu zajeli. Ulice byla čistá, ne dokonale, ale s trochou odvahy tudy již projdete. A odpadky vyházené z bytů? Ty teď najdete zarovnané v přízemních balkonech opuštěných bytů a ve vchodě. A s tím už radnice, která není majitelem domu, nezmůže nic.

Aktuální snímek

2012uklid2

Řešením pro Janov bude zpětné vykoupení bytů a domů do správy města, které je pak může nechat zbořit. Příspěvky od státu se ale na demolice objektů v sociálně vyloučených lokalitách snižují, stejně jako jejich poskytovaný objem. A není vůbec jasné, zda ještě vůbec budou, až město bude znovu vlastnit celé domy, které by mohlo poslat k zemi. Nutno říci, že stát Litvínovu svojí sociální politikou a zákony v řešení situace nepomáhá. Píšeme o tom v článku Nulová tolerance v Litvínově dříve a nyní: Začaly platit zákony, které městu nepomáhají.

Nepořádek ještě na ulici

https://www.youtube.com/watch?v=ogz5UU-zxAk

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru