V Litvínově je deset bezdomovců. Strážníci jim nabízejí horký čaj, většinou jsou odmítnuti
Bezdomovci. Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Na lidi, kteří žijí na ulici nebo ve stanovém městečku u nádraží, dohlíží v mrazivých dnech strážníci litvínovské městské policie.

Bezdomovce informují o možnosti využít azylové bydlení v UNO. Sem mohou lidé přijít přespat v 19 hodin, v 7 hodin ráno musí azylovou místnost opustit. Mohou se tu umýt a dostanou čisté oblečení. Za noc v azylové místnosti zaplatí 40 Kč. Poplatek lze v mimořádných případech uhradit ze systému hmotné nouze.

Azylové bydlení ale lidé z ulice využívají jen velmi zřídka, informovali litvínovští strážníci na svém webu. Podmínkou totiž je, že uživatel nesmí být pod vlivem žádné návykové látky, tedy ani alkoholu. Navíc musí dodržovat čistotu.

Lidí bez domova je v Litvínově deset. Většina přespává pospolu ve stanovém městečku. "Strážníci kontrolují, zda jsou lidé ve stanech v mrazivých nocích v pořádku. Nabízí také horký čaj, o který ale většinou bezdomovci nemají zájem," uvedli strážníci ve svých zprávách o činnosti.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru