UPOZORNĚNÍ: V litvínovském Chemparku se uskuteční havarijní cvičení. Zastaví i provoz
Cvičení hasičů v chemičce v Záluží. Ilustrační foto: Unipetrol
Litvínov

Litvínov – V úterý 7. května 2019 od 9:00 do 10:30 se v areálu litvínovského chemického závodu společnosti Unipetrol uskuteční havarijní cvičení. V rámci zkoušky systému varování a vyrozumění bude současně zhruba na pět minut zastaven provoz ve vnější ochranné zóně závodu na pozemní komunikaci I/27 (silnice mezi Mostem a Litvínovem) a dále na pozemních komunikacích III/0272 směr Komořany a III/2541 směr Horní Jiřetín. Občané zaregistrovaní v SMS infokanálu měst Most a Litvínov obdrží informační textovou zprávu.

„Cvičení realizujeme v rámci zajištění havarijní připravenosti a splnění povinností uložených zákonem o prevenci závažné havárie. I když jsme ze zákona povinni toto cvičení provádět jednou za tři roky, tak jej realizujeme v souladu s naším nadstandardním přístupem k zajištění bezpečnosti každoročně,“ vysvětlil Michal Šulc, ředitel bezpečnosti skupiny Unipetrol, a dodal: „Námětem letošního cvičení je únik benzínu z potrubí skladovacího tanku do záchytného dvora a jeho následný požár v našem areálu.“

V rámci spuštění systému varování a vyrozumění se uskuteční dopravně-bezpečnostní akce Policie České republiky, která bude kontrolovat respektování pokynů systému varování a vyrozumění, tedy dodržování zákazu vjezdu do ohrožené oblasti.

„Žádáme tímto veřejnost, aby respektovala pokyny systému varování a vyrozumění. K jeho spuštění během cvičení by mělo dojít v 9:15 a bude v provozu pouze po dobu zhruba pěti minut. Tímto se všem předem omlouváme za způsobené komplikace a děkujeme za pochopení,“ uzavřel Michal Šulc.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru