Kino potřebuje vydělat na nové sedačky. Můžete si tam adoptovat své místo
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Městská společnost SPORTaS chce vyměnit sedačky v kině v kulturním domě Citadela v Litvínově. Pomoci mají příspěvky i od samotných návštěvníků. Kapacita kinosálu je 482 míst, počítá se se nížením počtu až o 50 míst.

Rada města Litvínova doporučuje zastupitelům města souhlasit se spolufinancováním výměny sedaček a podlahové krytiny v kinosále Citadely v Litvínově. Realizovat ji bude SPORTaS a použije na spolufinancování prostředky získané z připravované akce Adoptuj sedačku a případně z dalších zdrojů. „Rekonstrukce sedaček v kinosále je nutná. Jsou za zenitem své životnosti jak z hlediska morálního i technického a neodpovídají současným požadavkům diváků,“ zdůvodňuje záměr společnosti její jednatel Miroslav Otcovský.

Celkové náklady na akci jsou odhadnuty na přibližně tři miliony korun. Jednatel společnosti požádá město v souladu s Pravidly pro poskytování dotací z rozpočtu města Litvínova o dotaci na spolufinancování akce, kterou bude čerpat v roce 2020, a to pouze ve výši rozdílu mezi náklady na akci a získanými finančními prostředky z jiných zdrojů (Státní fond kinematografie, Ústecký kraj, akce Adoptuj sedačku…). Realizace se předpokládá v létě roku 2020 spolu s předpokládanou rekonstrukcí vzduchotechniky.

„Interiér kinosálu je téměř původní. Má své kouzlo a nepředpokládáme žádné výrazné změny. Technické vybavení nutné pro promítání kina, divadelní představení či koncerty je poměrně nové a současnému programu vyhovuje. Velikým problémem je však stav podlahové krytiny a sedaček. Společnost navrhuje provést komplexní výměnu podlahové krytiny a sedaček v kinosále. Pokud by se akce v příštím roce realizovala, pak v letním období, aby byl co nejméně omezen provoz kina,“ dodává Miroslav Otcovský.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru