OBRAZEM: Studenti v Meziboří začali nový školní rok netradičně: Na pódiu v kině
Podpis do pamětní knihy. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Meziboří – Studenti a studentky Střední školy Educhem nezačali nový školní rok ve svých třídách. V pondělí ráno se sešli v mezibořském kině. Na pódiu se pak přivítali se svými učiteli, dostali dárečky a zapsali se do pamětní knihy.

Na začátku přivítal přítomné starosta Meziboří Petr Červenka. Vyjádřil přesvědčení, že se mladí lidé budou chovat ve městě slušně a že nebudou mít po skončení studia problém najít práci. To potvrzuje i ředitelka školy Helena Kripnerová.

Spolupráce s firmami Inelsev a Unipetrol znamená pro Educhem i studenty hodně. „Nejsou to jen dárky, které tady dnes dostávají, ale hlavně zajištění odborného výcviku, který firma Inelsev kompletně zabezpečuje pro naše mechaniky i elektromechaniky,“ uvedla Helena Kripnerová. Studenti pak mohou do Inelsevu či Unipetrolu na odbornou praxi.

Pracovní uplatnění po skončení studia už mají studenti prakticky jisté. Mohou nastoupit právě do Unipetrolu či Inelsevu. Není to ale podmínkou.

„Jsem přesvědčen, že studenti si zvolili správnou školu. Nabízí obory skutečně nosné a perspektivní, které poskytnou oporu v dalším životě. Proti různým humanitním oborům poskytnou i velice dobré živobytí a nadstandardní výdělky v blízké budoucnosti,“ uvedl Petr Scherer, personální ředitel společenství Inelsev. Studenti v elektrooborech stráví prakticky polovinu roku právě u Inelsevu. V učebně firmy studenti dostanou veškerou teoretickou průpravu, na pracovištích se pak seznámí se soudobou technikou. Na druhou stranu si potenciální zaměstnavatel udělá obrázek o svých potenciálních zaměstnancích.

Nové školící a vzdělávací středisko vzniklo v areálu firmy Inelsev v Chemparku Záluží u Litvínova vloni v březnu. Vzdělávají se tam kromě studentů také zaměstnanci společnosti. Moderní výukové prostory jsou vybavené aktuálně používanými technologiemi z oblasti měření, regulace či elektro. Fotogalerii z učebny si můžete prohlédnout zde

Educhem nabízí výuku ve třech maturitních oborech – Aplikovaná chemie, Mechanik elektrotechnik a Informační technologie a ve dvou oborech s výučním listem – Elektromechanik pro zařízení a přístroje a Ošetřovatelka.

Videoreportáž ze zahájení školního roku přineseme v našem zpravodajském video souhrnu na konci týdne.

Fotogalerie

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru