Unipetrol výzkumně vzdělávací centrum je společensky odpovědnou firmou roku! Získalo cenu hejtmana Ústeckého kraje
Cenu hejtmana za společenskou odpovědnost přebírá Josef Šimek, místopředseda představenstva a ředitel úseku výzkumu Unipetrol výzkumně vzdělávacího centra, a.s. Foto zdroj: Unipetrol
Litvínov

Litvínovsko - Unipetrol výzkumně vzdělávací centrum, a.s. (UniCRE) obdrželo za své aktivity v oblasti vzdělávání, péče o zaměstnance, podpory společenského života a ochrany životního prostředí Cenu hejtmana Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost v kategorii střední organizace do 250 zaměstnanců.

„Intenzivně se soustředíme na vzdělávání nastupující generace. Jen v loňském školním roce jsme zajistili exkurzi pro 520 studentů z dvaceti základních a středních škol. Dáváme prostor studentům rozvíjet své znalosti a zkušenosti přímo v praxi a současně získat finanční prostředky v rámci krátkodobých i dlouhodobých studentských brigád. Řada z nich u nás zpracovává své studentské práce a ti pokročilí u nás při studiu pracují a přímo se tak podílí na vědeckých projektech,“ vypočítává Josef Šimek, místopředseda představenstva a ředitel úseku výzkumu UniCRE, a dodává:

„V oblasti výzkumu se zaměřujeme na snižování emisí CO2 nebo na zpracování a další využití plastového odpadu. Snažíme se ekologické povědomí rozšiřovat i na popularizačních akcích pro širokou veřejnost. Soustředíme se při tom na své sousedy v Ústeckém kraji.“

Cenu společně vyhlašují Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje, Ústecký kraj a Rada kvality České republiky. V soutěži jsou hodnoceny faktory jako působení na rozvoj kvality života občanů, péče o zaměstnance a jejich bezpečnost či odborný růst, snižování zátěže na životní prostředí, transparentnost a také podíl rozpočtu věnovaný veřejně prospěšným aktivitám. Soutěžící byli rozděleni do několika kategorií tak, aby se mohly zapojit podnikatelské subjekty, obce i instituce veřejného sektoru. Zohledněna je i velikost organizace. UniCRE uspělo v kategorii podnikatelských subjektů do 250 zaměstnanců.

Unipetrol výzkumně vzdělávací centrum, a.s., působí v Ústí nad Labem a v Litvínově – Záluží. Zabývá se výzkumem technologií zpracování ropy a alternativních surovin a výzkumem pokročilých anorganických materiálů. Je zapojeno do řešení několika mezinárodních projektů Rámcového programu pro výzkum a inovace EU Horizont 2020. Podporuje také výuku chemie a příbuzných předmětů na vysokých i středních školách a popularizuje vědu související s motorovými palivy či nakládáním s odpady.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru