Chemické pokusy do knihovny nalákaly více než tři desítky dětí
Foto: Městská knihovna Litvínov
Litvínov

Litvínov - To, že i knihovna může přispět k vyšší vzdělanosti dětí, dokázalo dětské oddělení Městské knihovny Litvínov. V rámci Týdne knihoven se věnovalo například historii Litvínova během akce Kdo přežije? – doba Valdštejnů, ale také akcí Knihovnická chemička. Během ní se děti zábavnou formou seznámily s několika chemickými a fyzikálními zákony.

„Během pokusů jsme se soustředili hlavně na reakci jedlé sody a octa, čímž jsme roztančili rozinky, nafoukli balónek a rozbublali sopku z modelíny. Zlatým hřebem byl ovšem pokus s propan butanem, kde se děti přesvědčily o tom, že plyn je skutečně tekutina, to znamená, že teče. Zároveň byly důrazně upozorněny na všechna nebezpečí s tímto hořlavým plynem spojená,“ říká Vladimír Kraft, vedoucí dětského oddělení Městské knihovny Litvínov.

Knihovna v Litvínově pro děti i dospělé pořádá velké množství akcí, o kterých se můžete dozvědět na webových stránkách knihovny i na jejím facebooku.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru