V Litvínově mají vzniknout bezplatné kroužky zaměřené na řemesla i robotiku
Ilustrační foto: CC0
Litvínov

Litvínov – Zvýšit zájem o techniku či technické a přírodovědné obory. To by rádi dokázali v Litvínově zřízením takzvaných technických klubů. Nové bezplatné kroužky pro děti a mladé lidi z Litvínovska by mohly odstartovat už v příštím roce.

Rada města Litvínova už schválila prostory pro realizaci projektu. Pro cílovou skupinu dětí předškolního věku bude technický klub provozován v centru Lesánek při ZŠ a MŠ Litvínov v Ruské ulici, pro cílové skupiny žáků základních škol a středních škol v Centru bakalářských studií při Schole Humanitas.

V případě, že město obdrží dotaci z Ústeckého kraje, otevře technický klub se zahájením příštího školního roku v září 2020.

Může vás zajímat

{article 151834}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

A co si pod technickým klubem konkrétně představit? Nejméně osm kroužků pro děti předškolního věku, žáky základních škol i studenty středních škol. Zaměřené budou na tři oblasti – řemesla a kreativitu, IT a robotiku a oblast technické gramotnosti a logiky. „Techniků je pro ekonomiku v naší republice málo, cílem je zvýšit zájem o tuto oblast,“ říká místostarostka Litvínova Erika Sedláčková.

Kromě volnočasových kroužků by technické kluby poskytly zázemí také pro povinnou výuku, kterou by měly školy zahrnutou ve svých vzdělávacích plánech. A byl by prostor rovněž pro takzvané dílny pro rodiče s dětmi. Pro ty by se konaly kupříkladu různé workshopy, přednášky nebo ukázky.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru