AKTUÁLNÍ OPATŘENÍ: Roušky všude na ulici, nakupování vyhrazené starším lidem a zápisy do škol na dálku
Lidé začínají nosit poctivě roušky na ulici. Neměli by se ale shromažďovat. Foto: e-mostecko.cz
Litvínov

Litvínov - Ve středu 18. března proběhlo jednání pracovní skupiny Krizového štábu obce s rozšířenou působností Litvínov, který vzal na vědomí další Vládou ČR přijatá opatření. Platí zákaz vycházení v celé ČR bez roušky nebo jiné ochrany nosu a úst, a to od včerejší půlnoci. Dále vláda schválila opatření, kdy od dnešního dne budou maloobchody s potravinami, léky a drogerií přístupné jen lidem starším 65 let v době do 10 do 12 hodin.

Současně ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy rozhodlo v souvislosti s nastalou situací o konečné podobě zápisů dětí do 1. tříd základních škol. Nejdůležitější změna spočívá v organizaci zápisů bez osobní přítomnosti dětí ve škole a upřednostnění, pokud je to možné, podání přihlášky bez osobní přítomnosti zákonného zástupce dítěte ve škole (datová schránka, email s elektronickým podpisem), případně dle konkrétní situace osobně do školy nebo poštou.

Pracovní skupina krizového štábu dále vzala na vědomí doporučení Rady města Litvínova ředitelům mateřských škol v Litvínově přerušit provoz MŠ Gorkého a Bezručova od 23. března s možností umístění dětí do MŠ Ladova. V Janově rada města doporučuje uzavřít od 19. března MŠ Gluckova s možností umístění dětí do MŠ Školní, stejně tak uzavřít MŠ Soukenická, s možností umístění dětí do MŠ Tylova.

Co se týká autobusových linek Dopravy Ústeckého kraje, jsou v režimu prázdninového provozu a platí zastavení provozu všech linek za hranice ČR, omezení zejména nočních spojů a odklad provozu sezónních autobusů a vlaků. Stejně tak mohou být uzavřena informační a prodejní místa dopravců z důvodu ohrožení zdraví.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru