Litvínovanka šířila poplašnou hlasovou zprávu, že Litvínov bude v karanténě
Město Litvínov. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Vyšetřovatel mostecké policie zahájil trestní stíhání 38leté ženy z Litvínova a obvinil ji ze zločinu šíření poplašné zprávy. Obviněná měla dle policie minulý týden vytvořit na svém mobilu hlasovou zprávu o tom, že má informaci o zásahu policie a hygieniků v litvínovské restauraci, a že je pravděpodobné, že celý Litvínov bude v karanténě.

Zpráva se objevila v den, kdy byla zveřejněna informace o prvním nemocném člověku novým koronavirem v Litvínově.

"Tuto hlasovou zprávu měla poslat přes messenger zatím neustanovené ženě a také kamarádce, která ji měla přeposlat dalším osobám. Tohoto jednání se měla Litvínovanka dopustit v době nouzového stavu vyhlášeného vládou ČR. Úmyslně tak způsobila vážné znepokojení obyvatel tím, že šířila nepravdivou informaci," sdělila ve středu tisková mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková.

Případ je nadále v šetření mosteckých kriminalistů a proto nelze zveřejnit další podrobnosti. Stíhaná je vyšetřována na svobodě. Za takové jednání může soud uložit v případě prokázání viny trest odnětí svobody na dvě léta až osm let. Trestní odpovědnost dalších zúčastněných osob se nadále prověřuje.

Litvínovem se šířily nepravdy

{article 153036}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru