Koronavirus těsně za hranicemi? Zjistili jsme, kolik nemocných a mrtvých je v Sasku, jen kousek od nás!
Saský zámek Mortzburg, notoricky známý z Popelky. Foto: CC0
Litvínov

ČR, Sasko – Počet případů nemoci covid-19 ve Svobodném státě Sasko roste. Od prvního případu dne 2. března 2020 tam bylo na virus SARS-CoV-2 pozitivně testováno celkem 3 764 lidí. Údaje jsou k odpoledním hodinám 12. dubna. Údaje představují počet případů hlášených Státním výzkumným ústavem Sasko.

Pro lepší srovnání s Ústeckým krajem, s nímž Sasko sousedí, jsme provedli výpočet, ze kterého vyplývá, že náš sousední německý region je nemocí zasažen dvakrát víc než my. V Sasku žije přibližně 4,084 milionu obyvatel. Znamená to, že je tam 92 nemocných lidí na 100 tisíc obyvatel. V Ústeckém kraji přibližně s 820 tisíci obyvateli připadá na 100 tisíc obyvatel „jen“ 47 pacientů, nyní máme zaznamenáno 381 nakažených.

V Sasku dosud zemřelo 68 lidí, v Ústeckém kraji podle Ministerstva zdravotnictví 6.

V hlavním městě Saska, Drážďanech, bylo v neděli 491 případů nemoci covid-19, čtyři lidé tam zemřeli.

A okresy, které přímo sousedí s Ústeckým krajem? Erzebirgskreis má 397 nakažených a 17 mrtvých, Mittelsachsen eviduje 220 případů a jedno úmrtí. Okres Sächsische Schweiz-Osterzgebirge ví o 295 nákazách a jedné oběti. V oblasti Bautzen vysledovali 242 případů infekce a mají tři mrtvé, okres Görlitz má 84 pacientů, devět jich zemřelo.

I v Sasku jsou ale obce a městečka, kde stále nezaznamenali žádné případy onemocnění. Například v Seiffenu, oblíbeném výletním místě hlavně lidí z Mostecka. Naproti tomu v Deutschneudorfu, německé Nové Vsi která sousedí s Novou Vsí v Horách, je jeden známý případ nákazy.

V Marienbergu, kam před omezeními mířila spousta Čechů za nákupy, je 13 nákaz, v Olbernhau devět.

V celém Německu je aktuálně 127 854 případů onemocnění covid-19. Uzdravilo se přes 64 tisíc lidí, tři tisíce zemřely. Situace je horší v západní části země, v dřívějším východním Německu je vývoj příznivější. Například v Bavorsku, které rovněž sousedí s Českem, je přes 250 nakažených lidí na 100 tisíc obyvatel, dohromady přes 33 tisíc infikovaných lidí. Bavorsko je na tom v tomto ohledu v Německu nejhůře.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru