Z janovského sídliště může zmizet tento panelák, úřad odsouhlasil demolici
Vybydlený panelový dům v Janově. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Stavební úřad v Litvínově povolil demolici panelového domu v Jiřetínské ulici na sídlišti Janov v Litvínově. Jde o vybydlený panelák na okraji sídliště. Jde o druhý velký dům v sociálně vyloučené lokalitě, který půjde k zemi.

Objekt bude před demolicí vyklizen a zbaven případných nebezpečných látek a odpadů, jakými jsou například azbestové části. Předem budou odstraněny výplně otvorů a další nenosné části stavby.

Panelák se bude likvidovat postupným ubouráváním hydraulickými nůžkami ve směru od střechy dolů k základům vždy na celou šířku objektu tak, aby nezůstávaly stát části budovy s nadměrnou štíhlostí a ohrožené náhlou ztrátou stability.

Postup bude probíhat od jednoho konce budovy k druhému od severovýchodu na jihozápad.

Aby nedošlo k nechtěnému pádu zbytku stavby jako v případě prvního demolovaného panelového domu, nabádá úřad ke zvláštnímu přístupu k dobourávání posledních dvou stojících příčných modulů – vždy musí stát schodišťový modul, který zajišťuje podélnou tuhost.

Po ukončení demolice bude prostor zavezen vhodným inertním materiálem s finální vrstvou zeminy pro sadové úpravy.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru