Odpadky v Janově komplikují a přidělávají práci hasičům
Odpad v Janově. Foto: Michal Němec
Litvínov

Litvínov - Dokola opakující se požáry bytových a nebytových prostor plných odpadků a nepotřebného harampádí zaměstnávají v Janově příslušníky hasičského záchranného sboru víc, než je zdrávo.

Práci mají o to těžší, že přístup do prostor zavalených odpadky si musí pracně vytvořit sami, během hašení. Naposledy jsme informovali včera o výjezdu hasičského záchranného sboru (HZS) do bloku R3 č.p. 330, kde ve výtahové šachtě zasypané odpadky vlivem vadné elektroinstalace začalo hořet.

Nebylo to však poprvé, kdy hasiči do tohoto panelového domu vyjížděli, 20. února tohoto roku krátce před 17. hodinou složky HZS vyjížděly k požáru bytu v 5. patře stejného domu. Plameny tehdy pohltily téměř celý byt plný odpadků, který do dnešního dne zůstává neobyvatelný.

Vzhledem k rychlému a intenzivnímu zahoření představují podobné prostory vysoké riziko, proto Městská policie Litvínov spolu s asistenty prevence kriminality veškeré potenciálně nebezpečné skládky intenzivně monitoruje a nekompromisně pokutuje každého, kdo tyto skládky vytváří nebo na ně odpad ukládá. Jedná se o přetrvávající problém nejen opuštěných paneláků na Janovském sídlišti znepříjemňující už tak dost těžkou práci HZS.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru