Policejní honička na Mostecku! Řidič divoce ujížděl, pak prchal i po svých
Ilustrační foto
Litvínov

Mostecko - Šofér na Mostecku ujížděl před policejní hlídkou. Na výzvy nezastavil, potom i utíkal. Policisté obvodního oddělení Litvínov hodlali v ulici Mostecká zastavit řidiče škodovky. Motorista zřejmě úmysl policistů prohlédl a na křižovatce změnil směr jízdy. Na zvuková a světelná znamení k zastavení nereagoval a městem ujížděl vysokou rychlostí.

Informaci o ujíždějícím vozidle a jeho pohybu dostaly ostatní hlídky ve městě. U nádraží hlídky cestu zablokovaly a řidiči nezbylo nic jiného, než zastavit. Z vozidla však vystoupil a začal utíkat. Ani při útěku neuposlechl výzvy policistů a běžel dál.

Nepočítal ale tím, že si ho policisté nadeběhnou. "Muži v uniformách proti němu použili donucovací prostředky, a protože se aktivně bránil, skončil s pouty na rukou. Ke zranění osoby ani policistů nedošlo. Policisté následně řidiče vyzvali k provedení orientačního testu na návykové látky, který byl pozitivní na metamfetamin/amfetamin," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Řidič se podrobil i odběru biologického materiálu v nemocnici. Toxikologický rozbor potvrdil přítomnost drogy v těle podezřelého. Navíc má platnou blokaci řidičského oprávnění.

"Policisté 39letému muži z Litvínova sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," dodala mluvčí Policie ČR.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru