Asistentky prevence kriminality v Janově řeší hádky obyvatel, radí lidem i pomáhají telefonovat
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Asistentky prevence kriminality Městské policie v Litvínově řešily spory mezi obyvateli Janova. Asistentky při tom využívají především na tomto sídlišti místní znalost prostředí a jeho obyvatel. Řešení sporů ale není jejich jediná práce.

Řešily vzniklé spory související s narušováním zásad občanského soužití. Využívaly své autority, kterou mezi místními mají a vystupovaly jako mediátoři při řešení sousedských sporů. Lidem, kteří nejsou schopni sami vyhledat informace a mají snížené pracovní a sociální kompetence, poskytovaly základní sociální poradenství, například s odkazem na Úřad práce ČR, odbor sociálních věcí a další kompetentní instituce.

Vzhledem k tomu, že přetrvává zvýšená migrace obyvatel Janova po bytech v sídlišti, věnovaly asistentky zvláštní pozornost kontrolám domů, do kterých se v rámci migrace přestěhovávali obyvatelé z uzavíraných domů. Podílí se i na komunikaci lidí z lokality s exekutory.

Obyvatelům Janova pomáhaly také s kontaktování majitelů bytů, a to zejména v případech, kdy lidé neměli ani kredit na mobilní telefon, aby se s majitelem domluvili o nájemní smlouvě. Velmi často řeší asistentky konflikty přímo v rodinách, kdy se jim daří hádky mezi rodinnými příslušníky zklidnit.

Podílejí se i na řešení bezdomovectví v lokalitě, domlouvají pro některé klienty azylové ubytování na ubytovně UNO.


Činnost asistentek prevence kriminality v Janově je finančně podpořena z Operačního programu Zaměstnanost v rámci projektu Zvýšení bezpečnosti v SVL v Litvínově reg. číslo CZ.03.2.60/0.0/0.0/16_048/0014862, prioritní osa OPZ: 2.1 z Ministerstva práce a soc. věcí ČR.

Projekt APK - ITI

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru