Strážníci asistovali při očkování v Janově. Bezdomovce dopravili až pro vakcínu
Foto: MP Litvínov
Litvínov

Litvínov - V úterý 17. srpna přijeli zdravotníci mobilního očkovacího týmu na janovské sídliště. Zájemci se mohli nechat očkovat bez předchozí registrace. Smyslem celé akce bylo přiblížit možnost očkování i obyvatelům sociálně vyloučené lokality a lidem, kteří nejsou schopni sami potřebu očkování vyhodnotit a zvládnout proces registrace, případně dopravy do očkovacího centra.

V předstihu asistentky prevence kriminality na možnost očkování bez registrace upozornily obyvatele Janova. Strážníci pak informovali také obyvatele UNO a lidi bez stálého domova žijící na ulici. Během očkovací akce strážníci konkrétní zájemce ze stanového městečka a z UNO dopravili do Janova.

„Pokud bychom nevyvinuli tuto iniciativu, tak by se tito lidé očkovat nenechali. Pro obyvatele Litvínova je přitom více než žádoucí, aby právě lidé bez domova, kteří jen obtížně dodržují hygienu a s ochrannými prostředky jsou také velmi na štíru, byli chráněni očkováním. Mezi nově nakaženými převládají lidé bez očkování, naší snahou tedy bylo dopravit k očkování lidí co nejvíce,“ uvedl velitel Městské policie Litvínov Martin Klika.

Strážníci během akce také zajistili dopravu některým méně mobilním lidem z Janova a během dne dovezli očkovacímu týmu další vakcíny.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru