Litvínov chce začít demolovat panelový dům v Janově. Nebude čekat na dotaci
Panelák v Janově. Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Radní města Litvínova doporučili zastupitelům schválit zahájení demolice panelového domu v Gluckově ulici č. p. 238-246 v Litvínově-Janově. Tento dům se nachází v těsné blízkosti Mateřské školky Paraplíčko, základní školy speciální a družiny ZŠ Janov – Šikulové. Demolice domu bude mít přímý dopad na provoz těchto zařízení, proto je potřeba ji směrovat na dobu letních prázdnin.

Kromě tohoto domu hodlá město zbourat ještě dům v Hamerské ulici č. p. 277-282. Na obě akce se uchází o dotaci u Ministerstva pro místní rozvoj ČR z programu Podpora revitalizace území, z podprogramu Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách. V květnu obdrželo město oznámení o registraci obou žádostí, nyní čeká na rozhodnutí o poskytnutí dotace. „Na demolici obou domů máme již vybranou firmu, která ve výběrovém řízení nabídla nejnižší cenu. Čeká jen na výzvu k zahájení prací,“ podotýká místostarosta Karel Rosenbaum.

Pokud Litvínov dotaci získá, podmínkou je finanční spoluúčast, což činí zhruba 7,7 milionu Kč. „V případě, že bychom nakonec dotaci nedostali, náklady, které nyní zaplatíme za demolici domu v Gluckově ulici, jsou téměř stejné jako spoluúčast města k dotaci za demolici obou domů,“ dodává místostarosta. Zahájení demolice před přidělením dotace není v rozporu s podmínkami dotačního titulu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru