V Janově vznikne dětská skupina. Bude třetí ve městě
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - V Litvínově se plánuje otevření třetí dětské skupiny. Svůj záměr představila radním Oblastní charita Most. Už v srpnu chce otevřít v Komunitním centru v Litvínově-Janově dětskou skupinu o kapacitě 12 míst pro děti ve věku od jednoho roku.

Oblastní charita Most má zkušenosti s provozováním mateřského centra Petrklíč. Od vzniku dětské skupiny si mimo jiné slibuje částečné řešení vlastních personálních obtíží. V květnu představil záměr otevřít dvě dětské skupiny Spolek pro efektivní vzdělávání, který několik let působí v Mostě.

Předškolní vzdělávání se organizuje pro děti ve věku od 2 zpravidla do 6 let. Dítě mladší 3 let však nemá právní nárok na přijetí do mateřské školy. „Dětské skupiny pomáhají skloubit rodinný a pracovní život. Převážně matkám dávají příležitost vrátit se do pracovního procesu dříve, neztratit kompetence a znalosti k výkonům svého povolání,“ podotýká vedoucí odboru sociálních věcí a školství Veronika Knoblochová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru