Jeden příšerný panelák v Janově zmizel, začne se bourat další
Plocha po odstraněném paneláku v Janově. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Po panelovém domě v Gluckově ulici v Janově už zbývají poslední hromady materiálu. Z velké části je srovnán se zemí. Šlo o druhý zdevastovaný panelák, který byl v sociálně vyloučené lokalitě rozebrán. A chystá se demolice dalších.

Další dům určený k demolici stojí v ulici Hamerská 277-282. I na jeho zbourání získalo město dotaci ze stejného dotačního programu, a to ve výši cca 2,6 milionu Kč. Spoluúčast města činí cca 3,4 milionu Kč. Objekt odstraní opět společnost Speciální stavby Most, a to ještě letos. Mostecký dopravní podnik aktuálně informuje, že z důvodu demolice přilehlého bytového domu bude od pondělí 15. srpna až do odvolání přesunuta zastávka JANOV, SPORTOVNÍ HALA linek č. 15 a 60 ve směru do Janov, škola do zastávky za křižovatku (zastávka linek č. 13 a 21). Jde o zastávku přímo u demolovaného objektu. Panelák je nyní obehnán oplocením.

Terénní úpravy jsou naprojektovány jako zatravněná plocha s 11 vysazenými stromy a trvalkovým záhonem. Cena revitalizace je odhadována na cca 440 tisíc Kč.

Posledním vybydleným domem, který město získalo do svého vlastnictví za účelem demolice, je panelák v ulici Jiřetínská 265-270. Při zasedání zastupitelé schválili podání žádosti o dotaci, opět u Ministerstva pro místní rozvoj ČR. I u této akce má město vydaný platný demoliční výměr.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru