V Litvínově je dohodnuto! Nová koalice představuje, co všechno chce ve městě za čtyři roky změnit
Mezi priority v tomto volebním období bude patřit výstavba nové plavecké haly u Koldomu s energetickými úsporami. Foto: Ilustrační
Litvínov

Litvínov - V pátek 7. října se vyjednávací týmy politického hnutí ANO, SNK ED a KSČM dohodly na uzavření koaliční smlouvy pro následující volební období 2022 – 2026. Kandidátkou na starostku města je volební lídryně hnutí ANO Kamila Bláhová, kandidátem na prvního místostarostu je dvojka hnutí ANO Karel Rosenbaum a kandidátkou na druhou místostarostku je volební lídryně SNK ED Květa Hellmichová.

V sedmičlenné radě obsadí hnutí ANO pět míst, SNK ED a KSČM po jednom místě. Všichni členové rady, kromě starostky a místostarostů, budou pracovat v radě jako neuvolnění. Radě budou pomáhat dvě komise rady – komise dopravy a komise nakládání s majetkem.

Hnutí ANO získalo do gesce finance, interní audit, systémové řízení, regionální rozvoj a investice, nakládání s majetkem a životní prostředí, SNK ED pak sociální věci a školství.

V třiadvacetičlenném zastupitelstvu bude mít koalice většinu 12 hlasů.

Na čem bude koalice pracovat?

Mezi priority v tomto volebním období bude patřit revitalizace areálu Hamr (bývalý Kovošrot) pro technické služby včetně sběrného dvora a zázemí pro odpadové hospodářství, výstavba nové plavecké haly u Koldomu s energetickými úsporami, příprava rekonstrukce tramvajové trati v Litvínově, dokončení rekonstrukce Citadely, příprava a realizace výstavby nové smuteční síně, modernizace Zimního stadionu Ivana Hlinky, vybudování nového skateparku a pumptrackové dráhy, řešení problému parkování především v lokalitách Osada a Koldům (vybudování nových parkovacích ploch, následně prověření možnosti rezidenčního stání), zbourání posledního vybydleného panelového domu v Janově (který je ve vlastnictví města), dokončení revitalizace Pilařského rybníka, rekonstrukce zadní části náměstí Míru a okolí, další rekonstrukce nevyhovujících chodníků, komunikací a veřejného osvětlení, pokračování v modernizaci strojového a vozového parku Technických služeb Litvínov s. r. o., příprava ploch pro individuální výstavbu rodinných domů, podpora investic do energetických úspor, modernizace dětských i školních hřišť, modernizace a bezbariérovost škol, zřízení Střediska volného času a podpora mimoškolních aktivit, udržení sportovního čtyřlístku pro děti v základních školách, ponechání systému slev v MHD, činění kroků k záchraně Sýkorovy mozaiky v centru města, další digitalizace samosprávy, rekonstrukce areálu tenisových kurtů, národní házené a dalších sportovišť, řešení areálu Nové Záluží a podpora finančního příspěvku pro každé organizované dítě ve volnočasových aktivitách.

Koaliční partneři se v rámci jednání o budoucí spolupráci dohodli, že opozičním stranám nabídnou co nejširší spolupráci na rozvoji města v následujících čtyřech letech, např. nabídnou účast ve výborech zastupitelstva města a komisích rady a zastoupení v orgánech společností se 100 % majetkovou účastí města.

Koaliční smlouva bude oficiálně podepsána všemi koaličními zastupiteli v úterý 11. října 2022 v 19:00 hod. v Restauraci U Zámeckého parku a ještě před konáním ustavujícího zastupitelstva města zveřejněna. Ustavující zastupitelstvo města se bude konat 14. října od 16:00 hod. v Aule Scholy Humanitas.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru