Zfetovaný mladík na výzvu k zastavení reagoval tak, že šlápl na plyn. Na kontě má hned tři zákazy řízení!
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Policejní honičku mohli v tomto týdnu zahlédnout litvínovští občané. Uniformovaná hlídka spatřila v před obědovém čase již známé vozidlo, které řídil 21letý Mostečan. O tom moc dobře policisté věděli, že nemá za volantem co dělat.

Na výzvy k zastavení vozu motorista reagoval opačným způsobem. Přidal plyn a snažil se ujet. Policisté pronásledovali vozidlo Škoda litvínovskými ulicemi U Bílého sloupu, Studentská, Podkrušnohorská a Ukrajinská. Mostečan opětovné výzvy strážců zákona ignoroval a svojí jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Během zběsilého ujíždění se dokonce prohodil se spolujezdkyní, která seděla na zadním sedadle. Tento nebezpečný manévr nezůstal ovšem bez povšimnutí. V ulici Sokolská pronásledovaný automobil zastavil už se ženou za volantem. Ta se zprvu zdráhala otevřít dveře a nyní čelí podezření z přestupku.

"Původní předtucha policistů se potvrdila. Muž má několik platných zákazů řízení vydaných Městským úřadem v Brandýse nad Labem, Magistrátem města Mostu, ale i Okresním soudem v Mostě. Poslední z nich je platný teprve 4 měsíce a mladík nesmí řídit až do konce léta roku 2025. Při kontrole se podrobil testu na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle, a to s pozitivním výsledkem. Následné lékařské vyšetření odmítl. To mu při rozhodování o trestu určitě nepřilepší. Policisté řidiče na místě zadrželi a převezli na služebnu k výslechu. Tam si převzal sdělení podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení může Mostečan strávit ve vězení až dva roky," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru