Litvínov snahu o odvoz nebezpečného styrenu ze skládky Celio nevzdává
Skládkový komplex Celio. Zdroj: Ústecký kraj
Litvínov

Litvínov - Město Litvínov zásadně nesouhlasí s tím, aby na skládce Celio zůstal uložen nebezpečný styren. Cítí se poškozeno tím, že nebylo přizváno k řízení Krajského úřadu Ústeckého kraje, který v této věci rozhodoval, a proto podalo odvolání jako opomenutý účastník.

„Jsme zklamáni, že jsme obdrželi zamítavé stanovisko Ministerstva životního prostředí ČR k odvolání města vůči rozhodnutí, kterým se povoluje zanechat tento odpad na skládce Celio ve speciálních kontejnerech. Na radě města jsme řešili další právní možnosti, jak toto rozhodnutí zvrátit. Tím je podání správní žaloby k příslušnému soudu. O dalším postupu budeme veřejnost informovat. Je absolutně nepřípustné, aby se severní Čechy staly skládkou nechtěného odpadu z celé republiky. Trváme na tom, aby se odpad ekologicky zlikvidoval tak, jak bylo původně Ministerstvem financí ČR zadáno ve veřejné zakázce,“ důrazně požaduje starostka Litvínova Kamila Bláhová.

Nevoli s uložením styrenových smol na Mostecku vyjádřilo také zastupitelstvo Ústeckého kraje a města Mostu. Nesouhlasné stanovisko zašlou na Ministerstvo financí ČR. Město Litvínov tuto aktivitu vítá a je připraveno se k podání připojit.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru