AKTUÁLNĚ OBRAZEM: Těžká technika začala bourat problémový panelák v Janově
Foto: Jitka Pavlíková
Litvínov

Litvínov - Ve středu 5. července začala demolice šestivchodového paneláku v Jiřetínské ulici na litvínovském sídlišti Janov. Panelový dům v Jiřetínské ulici je poslední ze čtyř, které město vykoupilo se záměrem jej odstranit. Ostatní domy, které jsou zcela prázdné a jsou bezpečnostním rizikem, jsou v soukromém vlastnictví.

„Majetkové vztahy v těchto domech jsou velmi nepřehledné, jednotliví majitelé jsou nedohledatelní. Velmi by nám pomohlo, kdyby nám stát poradil, jak tento problém řešit, jak postupovat," podotkla místostarostka Květuše Hellmichová.

Odstranění předešlých tří domů považuje vedení města za správný postup. „Odstranili jsme pro obyvatele sídliště hygienické a bezpečnostní riziko. Na místech těchto domů jsou nyní parkové plochy. Předchází se tak i dalšímu poškozování této lokality, protože je dokázáno, že v hezkém prostředí dochází mnohem méně k vandalství.

Plocha po zbouraném domu se následně zarovná a zatravní.

FOTO A VIDEO:

0507janovkz1

0507janovkz2

0507janovkz3

Foto a video: Jitka Pavlíková

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru