Zmatky na horských silnicích, řidiči nerespektují dopravní značení
Na konci Křížatek některé překvapil zákaz vjezdu. Silnice se opravuje. Foto: redakce
Litvínov

Klíny, Mníšek – Od začátku července silničáři pracují na opravě povrchu silnice na Klínech, a to v horní části po odbočku na Český Jiřetín. Provoz tam řídí semafory. Současně se pracuje na silnici Křížatky – Mníšek a v úseku z Janova na Křížatky. Zatímco na Křížatky se řidiči ještě dostanou, z Křížatek na Mníšek už mají smůlu. 

Právě neplánovaný souběh těchto dvou akcí způsobil komplikace. Podle Správy a údržby silnic měla být klínská silnice podle původních plánů již hotová, zahájení prací se ale odsouvalo. „Než budeme moci silnici na Křížatky zcela uzavřít, musí být dokončena silnice na Klínech, protože přes ni povede objízdná trasa," vysvětluje vedoucí technicko-správního úseku provozu Chomutov Lenka Tačnerová.

Na Klínech je silnice zúžena na jeden pruh. Provoz řídí kyvadlově semafory. „Dnes je vypneme a provoz pustíme. V pondělí se ale na Klíny vrátíme, protože je potřeba dokončit ještě některé věci, takže budou vše opět řídit semafory," vysvětlil Petr Martínek ze společnosti Silnice Group s tím, že příští týden ale veškeré práce skutečně společnost dokončí.

Na tuto chvíli čeká společnost Herkul, aby mohla být zcela uzavřena silnice na Křížatky, kde prozatím probíhá frézování povrchu. Provoz tu zatím funguje. „Autobusy jezdí na Křížatky bez omezení, přestože práce již probíhají," potvrdil Milan Andert z Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova, a. s.

Zmatení jsou hlavně řidiči osobní dopravy, kteří kritizují nedostatečné značení. Na horním konci obce Křížatky je zastaví závora a zákazová cedule. Stejně tak při cestě z Mníšku jsou v polovině kopce překvapeni, že vidí závoru a značku se zákazem vjezdu. „Na konci Mníšku je totiž jen značka slepá ulice, kterou řada řidičů ignoruje a po dvou kilometrech se musejí otáčet," potvrzují manželé Buziovi z Mníšku. Stejně tak je cedule slepá ulice na začátku obce Křížatky. Řidiči by tuto informaci ale uvítali už na konci janovského sídliště, kudy se na Křížatky jezdí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru