Litvínovský popelářský vůz je snadno rozpoznatelný. V příštích letech bude zajíždět i do okolních obcí. Foto: jip
Litvínov

Litvínov – Na začátku letošního roku se o svoz komunálního odpadu v litvínovských ulicích začaly starat Technické služby Litvínov. Společnost města nakoupila dva popelářské vozy a jeden další s hákem na nakládání kontejnerů. Převzetí odpadového hospodářství si vedení města velmi pochvaluje, protože je v ulicích, na rozdíl od předchozích let, pořádek a úklid ulic neplatí město dvěma společnostem. Teď plánují Technické služby Litvínov svoz odpadků nabídnout i podnikatelům a okolním obcím.

„Připravit vše od nuly a následně zajišťovat pro město svoz a likvidaci odpadu nebylo a není jednoduché, ale neustále pracujeme na tom, abychom naše činnosti zefektivnili a poskytovali městu, potažmo občanům města, tuto službu v co nejvyšší kvalitě. Nyní nastala doba, kdy jsme připraveni naše služby nabídnout i dalším zájemcům z řad podnikatelů," uvedl jednatel společnosti Petr Řeháček. 

Technické služby nyní pracují na ceníku, svoz podnikatelům jsou schopny zajistit od roku 2024. „V minulém týdnu jsem se také zúčastnil setkání se zástupci obcí z Litvínovska. V těchto dnech si jednotlivé trasy projíždíme, abychom měli představu, jaký obnos práce to bude obnášet," dodal Petr Řeháček. Předběžný zájem zatím projevilo pět až šest obcí. „Nejvíce zatím jednáme s Českým Jiřetínem. Tam ani nebude muset zajíždět klasický popelářský vůz, ale pouze vůz s hákem, na který se nakládá kontejner," dodal jednatel.

Novinka se také chystá v areálu Hamr, kde již funguje sběrný dvůr a kde se buduje nové, vlastní, sídlo technických služeb. „V Hamru chystáme otevřít také sběrný dvůr pro podnikatele. Dosud tam mohou objemný odpad odkládat pouze občané města. Oba sběrné dvory, jak pro občany, tak pro podnikatele, budou oddělené," představuje další novinku Petr Řeháček.

 

Od začátku roku byl v areálu v Hamru sběrný dvůr otevřen pro občany v provizorním provedení, než se vybuduje nový. Nyní se plánuje, že v tomto místě bude sběrný dvůr pro potřeby podnikatelů. Foto: jip

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru