Foto: HZS Ústeckého kraje
Litvínov

Mostecko – Ve středu 15. listopadu se uskutečnilo v okolí jezera Most taktické cvičení hasičského záchranného sboru. Námětem cvičení byl požár ve skládkovém komplexu společnosti Celio.

„Krátce poté, co bylo před osmou hodinou ranní oznámeno na linku 112 nekontrolovatelné šíření požáru v prostoru skládky, vyslalo operační středisko na místo události jednotky s čerpacími jednotkami SOMATI ze stanic Litoměřice, Kladno a Česká Lípa společně s dronovou službou z Ústí nad Labem," uvádí HZS Ústeckého kraje na sociálních sítích.

Po příjezdu prvních jednotek byly na místo povolány posilové jednotky podle II. stupně požárního poplachu pro obec s rozšířenou působností Litvínov. Velitel zásahu posléze rozdělil místo události na dva úseky a prostřednictvím operačního střediska svolal štáb velitele zásahu. V prvním úseku v areálu skládky probíhalo hašení požáru, ve druhém úseku byla pak hasební voda čerpána z jezera Most a pomocí soustavy tří velkokapacitních čerpadel Somati dopravována na místo zásahu vzdálené 3 km od jezera. Určené jednotky nakonec vytvořily ochranné vedení pomocí clonových hadic B, aby nedošlo k šíření požáru na nezasaženou část skládky.
„Celkem se cvičení zúčastnilo zhruba 70 hasičů ze 14 jednotek požární ochrany," informuje HZS.

 

Foto: HZS Ústeckého kraje

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru