Olaf každé ráno naladí děti do dobré nálady a rozhýbe je, než se vydají na svah. Foto: jip
Litvínov

Klíny – Od druhého lednového týdne se rozjely lyžařské kurzy v rámci sportovního Čtyřlístku – programu, který školákům zcela hradí ze svého rozpočtu město Litvínov. Tento týden žákům pátých tříd přálo nádherné počasí. Zatímco města pod Krušnými horami se utápějí v mlze a o slunku si mohou jen nechat zdát, v pondělí a úterý si lyžaři užívali azuro a ani středa nebyla úplně k zahození.

A pokud se někomu nechtělo vstávat? Hned ráno ho při rozcvičce pořádně rozhýbal sněhulák Olaf.

Kdo jiný by měl mladé lyžaře rozpohybovat než úžasná postavička z Ledového království. Pod maskou schovaná Žaneta Tomášková srší vtipem stejně jako kreslená postavička. Co na tom, že v kostýmu sotva dýchá. A když už nemůže? Jednoduše sebou praští o zem.

Pro páťáky šlo o příjemné pobavení. Na sjezdovky do Sportareálu Klíny se v těchto dnech ale vydaly i děti z jedné z mosteckých mateřských škol – pro ty je to setkání s jejich pohádkovým idolem.

Lyžařský kurz v rámci Čtyřlístku je určen žákům pátých tříd. Odehrává se na Klínech, kde tamní sportareál zajišťuje jak instruktory, tak vybavení pro děti, které jej nemají. „Město si určitě zaslouží poděkování za tento program. Během dvou a půl dne, kdy se některé děti postaví na lyže poprvé, jsou na konci všichni schopni svah bezpečně sjet dolů. V dalším roce budu apelovat na rodiče, aby jely na výcvik skutečně všechny děti ve třídě," poznamenala učitelka páté třídy ZŠ Jeřabinka Markéta Borovská.

Úplní začátečníci se s pohybem na lyžích seznamují nejprve na sportovním hřišti. Foto: jip

Ti zkušenější jezdí celou sjezdovku dolů. Kdo nezažil jízdu v tzv. vláčku, určitě nikdy na lyžáku nebyl. Foto: jip

V rámci sportovního programu Čtyřlístek se žáci 1. tříd věnují gymnastice, starší žáci pak bruslení, plavání a nakonec v páté třídě lyžování.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru