Litvínov – Litvínovští policisté ve zkráceném přípravném řízení předali sdělení podezření 43leté ženě z Meziboří ze spáchání přečinu podvodu. Ta doufala, že obelstí úřad práce a na získané finanční prostředky se nepřijde.

Podezřelá podala v říjnu 2022 žádost o příspěvek na bydlení z důvodu užívání bytu. Následující měsíc ovšem nájemní vztah skončil. „Tuto informaci žena patřičnému úřadu neoznámila, a tím zatajila skutečnosti, které jsou rozhodné pro přiznání sociální dávky. Příspěvek pobírala tímto způsobem do března roku 2023," vysvětlil policejní mluvčí Václav Krieger. Nezákonně se tak obohatila o částku téměř 15 tisíc korun. Za to jí v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru