Nepořádek po sobě zanechal bezdomovec. Někdo přivezl i sudy s olejem. Foto: Žaneta Tomášková
Litvínov

Litvínov – Lesík pod Koldomem láká k procházkám. Je i místem, kde litvínovský cyklistický oddíl nejen trénuje, ale pořádá i pravidelný seriál závodů. První závody budou v květnu. Jenže v části lesa po nějakou dobu žil bezdomovec, který po sobě zanechal neskutečný nepořádek. Hromady odpadu v pondělí zmizely. Během hodiny. Ne, opravdu se v bezdomovci nepohnulo svědomí. Rukavice nasadili dva dobrovolníci.

"Prsty" v proměně lesa má opět Žaneta Tomášková. „Fotky nepořádku mi naposílal Oldřich Roud – předseda cyklistického oddílu. Nejdříve jsem mu řekla, že bohužel nestíhám, že těch skrytých skládek je po Litvínově fakt hodně, ale pak mi to nedalo, zavolala jsem mu zpět, že do toho jdu. Vzal si kvůli tomu v pondělí dovolenou. Fakt jsme si mákli, ale bylo nádherně. Během hodiny jsme měli hotovo. On všechny ty pytle naskládal na korbu auta. Sama bych to tahala hodiny," popsala pondělní akci Žaneta Tomášková, které za její dosavadní záslužnou práci poděkovalo i vedení města.

Oldřich Roud sledoval, jak se skládka rozrůstá, zhruba rok. „Bohužel jsem dlouho marodil, tak jsme se do toho mohli pustit až teď. Před měsícem tam někdo odhodil i sudy s olejem a pneumatiky. To neudělal bezdomovec, spíš někdo, kdo má blízko nějaký servis," podotknul Oldřich Roud. Sudy s olejem a pneumatiky ve středu odvezli z lesa pracovníci litvínovských technických služeb. „Museli to uložit jako nebezpečný odpad," dodala Žaneta Tomášková.

Takhle vypadala černá skládka v lese pod Koldomem ještě v pondělí ráno...

 

A tohle je výsledek hodinového úsilí dvou lidí. 

Společně se do úklidu pustili Oldřich Roud a Žaneta Tomášková.

Pytle s nepořádkem zaplnily celou korbu jejího vysněného vozu, na který se jí složili lidé. Foto: Žaneta Tomášková

 

 

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru