Závodníky v pátek čeká etapa z Prahy do Teplic. Foto: Tomáš Urban
Litvínov

Litvínov – Už od dnešního dne mají lidé v Praze možnost se kochat nádhernými vozy, které se zapojí do akce s názvem 13° Rallye Praha Revival 2024. Už v sobotu ale budou mít stejnou možnost i lidé v Litvínově. Jedna ze zastávek na tříetapové 600 km dlouhé trati je totiž u Muzea Veteránů.

„Závodníci dostanou itinerář až ráno. Na trase, která měří dohromady 600 km musí na několika zastávkách plnit úkoly. Ty jsou zatím pochopitelně tajné, každopádně mohu prozradit, že všichni účastníci budou muset zajet k našemu muzeu, v němž na ně také jeden úkol čeká. Přihlížející tak budou mít u každého vozu dvě až tři minuty čas si jej prohlédnout," prozradil provozovatel muzea Tomáš Urban. Dodal, že je nesmírně rád, že se mu po půlročním vyjednávání podařilo Litvínov zařadit na seznam míst, kde se rallye zastaví.

Kdy bude ideální u muzea na nádherné veterány vyčkávat? Nejlépe od půl desáté. „Ještě předtím totiž čeká účastníky vložený závod na mosteckém autodromu. Z něj by měly první vozy vyjíždět cca v 9 hodin, poslední kolem jedné odpoledne," dodal Tomáš Urban. 

Tomáš Urban si nenechal ujít zahájení rallye v Praze. První etapa vede do Teplic. Sobotní etapa se zastávkou v Litvínově je nejdelší. Její součástí budou nejen jízdy na polygonu a zastávka u Muzea veteránů, ale i závod do vrchu z Janova na Křížatky. „V neděli bude cíl opět v Praze, ještě předtím budou závodníci absolvovat rallye v Chabařovicích," doplnil Tomáš Urban.

Foto: Tomáš Urban

 


 
 
 
 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru