Hlasování o projektech v participativním rozpočtu poběží do 15. května. Zdroj: město Litvínov
Litvínov

Litvínov – Z dvanácti návrhů mohou Litvínované letos vybírat v rámci participativního rozpočtu. Svým hlasováním mohou ovlivnit, které projekty zpříjemní a obohatí život ve městě. Své hlasy mohou lidé udělovat do 15. května. 

Radnice pro letošní ročník ze svého rozpočtu vyčlenila 2,1 milionu korun, tedy více než dvounásobek oproti předchozím ročníkům. Zároveň jednotlivé projekty nemohou překročit hranici 700 tisíc korun.

Stejně jako v předchozích letech s navrhovateli natočila koordinátorka projektu medailonky, aby návrhy lépe představila veřejnosti. Prostudovat si vše můžete na webu litvinov-nasemesto.cz.

Z čeho tedy mohou lidé letos vybírat? Kuličkovou dráhu na veřejné prostranství vedle školy by si přáli žáci ZŠ Ruská. Ti podali i druhý návrh, a to na umístění dřevěného altánu do veřejného prostoru mezi ZŠ Ruská a  Šafaříkova. Do lesního parku mezi domy v ulicích Šaldova a Jedličkova by rodiny s dětmi rádi instalovaly dřevěné herní prvky na místo, kde bylo bez náhrady odstraněno původní dětské hřiště. Dětské hřiště by rádi lidé i v Pietním parku, skvěle by dle navrhovatelky doplnilo venkovní amfiteátr, který byl lidmi zvolen v loňském roce a nyní se plánuje jeho realizace. O body usiluje i návrh na zvelebení autobusových zastávek. Polepy by měly tematicky odkazovat k lokalitám města, kde zastávky stojí. O body opět usilují i žáci základní školy v Podkrušnohorské ulici, kteří by tentokrát chtěli do parku před školou umístit prvky workoutového hřiště. I tento prostor je veřejně přístupný.

Ulička slávy připomínající významné a úspěšné osobnosti Litvínova by mohla vzniknout před kulturním domem Citadela. I další návrh pamatuje na významné osobnosti města, jen by jejich jména měla být připomínána prostřednictvím umělecké pamětní desky umístěné před kostelem sv. Michaela archanděla na Masarykovo náměstí. Usiluje se také o náhradu šalupy Zálužka, která stojí u břehu rybníka Nová voda v parku Nové Záluží. Zálužka již podléhá zubu času. O podporu usilují také příznivci šachových partií. Ti by rádi nechali umístit do Zámeckého parku šachové stolky, tak jako je tomu běžné v jiných městech. Šachy by byly k zapůjčení v Informačním a turistickém centru v Zámku Valdštejnů. V Zámeckém parku o body usiluje i další návrh, a to na instalaci dětského pískoviště s krycí plachtou, které na tamním oploceném dětském hřišti chybí. Poslední návrh se o přízeň hlasujících uchází opětovně. Jde o veřejné grilovací místo u pláže v parku Nové Záluží. Výhodou tohoto umístění navrhovatelé vyzdvihují právě lokalitu, kdy společné grilování nebude nikoho obtěžovat a zároveň bude skvělým místem pro setkávání lidí. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru