Foto: archiv redakce
Litvínov

Litvínov – Už příští týden se dočkají Litvínovští jedné z největších městských slavností roku. Nejprve na poslední dubnový den přichystají litvínovští gymnazisté studentský majáles, o den později, tedy 1. května od Citadely na Osadě vyrazí průvod v čele s dechovým orchestrem. Hlavní program se bude tradičně konat v Zámeckém parku.

V průvodu budou kromě hraběcí rodiny mažoretky, doboví jezdci na koních i hasiči nejen s historickou technikou. A také herci z několika divadel. Průvod vychází od Citadely v 9 hodin.

Kdo chce vyčkat na příjezd v centru oslav, tedy v Zámeckém parku, taktéž se nebude nudit. Už od rána zde budou prodejci na dobovém jarmarku, děti se budou moci projet na koních a budou pro ně připraveny soutěže s Městskou knihovnou Litvínov i různé ukázky volnočasových aktivit Střediska volného času Smajlík.

V 10 hodin začne na pódiu a před ním hlavní program, o nějž se postarají Valdštejnovi trubači, herci z Divadla v Pytli, Ranche Horní Wes a spol. a herci Docela velkého divadla. Těšit se můžete na drezuru koní, šermířské vystoupení, praporečnickou a bubenickou show i zázraky zámecké zahrady. „Tématem letošního příběhu jsou solné stezky, které vedly Krušnými horami ze Saska. Na tento příběh naváže v půl jedné připomínka výročí vstupu České republiky do Evropské unie. Kromě vedení města nebudou u tohoto aktu chybět zástupci partnerského města Olbernhau a Partnerského spolku Litvínov," doplnila pracovnice propagace Dáša Wohanková.

Od 13 hodin bude z pódia znít smyčcová a dechová hudba v podání Mozartova komorního orchestru, vystřídají je muzikanti z Berglandmusikanten Olbernhau a v půl páté začne koncert letošní hlavní hvězdy – kapely Portless. Jde o uskupení čtyři z pěti členů kapely Support Lesbiens, včetně zpěváka a frontmana Kryštofa Michala. Zazní největší hity Support Lesbiens a Portless v originálním podání.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru